Recept
« Terug naar recepten
Gebakken eiwitschuim met verse aardbeien
PT100M
Gebakken eiwitschuim met verse aardbeien
Een heerlijk gebakken eiwitschuim met verse aardbeien recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken eiwitschuim met verse aardbeien te bereiden
Dit gerecht is ook lekker met warme kersen of perziken.
Breng de poedersuiker samen met het water aan de kook en laat dit ca. 6 minuten koken op een matig vuur. De ontstane stroop mag niet kleuren! Om te kijken of de stroop de juiste dikte heeft, laat u een lepeltje stroop in een kommetje koud water vallen. Als het een balletje wordt, is de stroop van juiste dikte. Meng nu de citroen-aroma erdoorheen. Klop dan de eiwitten op in een vetvrije kom met een vetvrije klopper. Het eiwit is van de juiste dikte als u de kom ondersteboven kunt houden zonder dat het eiwit er uit valt. Giet dan geleidelijk de warme stroop erbij en blijf kloppen totdat het eiwit afgekoeld is. Nu de schaal invetten met wat boter en bekleden met vetvrij papier. Schep het opgeklopte eiwit erin en strijk dit glad. Vervolgens in een voorverwarmde oven op 125oC. in ongeveer 1 tot 1 1/2 uur droog bakken (niet kleuren!). Haal het dan uit de oven en laat het even afkoelen. Verdeel het nu met een scherp mes in vier stukken. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer de aardbeien. Leg ze in een kom en bestrooi ze met de suiker. Bewaar de aardbeien,afgedekt met plasticfolie, in de koelkast tot gebruik. Het gebakken eiwitschuim vlak voor het serveren nog even in een voorverwarmde oven op 180oC. verwarmen en op borden scheppen. De aardbeien rondom scheppen en bestrooien met het amandelschaafsel.
Breng de poedersuiker samen met het water aan de kook en laat dit ca. 6 minuten koken op een matig vuur. De ontstane stroop mag niet kleuren! Om te kijken of de stroop de juiste dikte heeft, laat u een lepeltje stroop in een kommetje koud water vallen. Als het een balletje wordt, is de stroop van juiste dikte. Meng nu de citroen-aroma erdoorheen. Klop dan de eiwitten op in een vetvrije kom met een vetvrije klopper. Het eiwit is van de juiste dikte als u de kom ondersteboven kunt houden zonder dat het eiwit er uit valt. Giet dan geleidelijk de warme stroop erbij en blijf kloppen totdat het eiwit afgekoeld is. Nu de schaal invetten met wat boter en bekleden met vetvrij papier. Schep het opgeklopte eiwit erin en strijk dit glad. Vervolgens in een voorverwarmde oven op 125oC. in ongeveer 1 tot 1 1/2 uur droog bakken (niet kleuren!). Haal het dan uit de oven en laat het even afkoelen. Verdeel het nu met een scherp mes in vier stukken. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer de aardbeien. Leg ze in een kom en bestrooi ze met de suiker. Bewaar de aardbeien,afgedekt met plasticfolie, in de koelkast tot gebruik. Het gebakken eiwitschuim vlak voor het serveren nog even in een voorverwarmde oven op 180oC. verwarmen en op borden scheppen. De aardbeien rondom scheppen en bestrooien met het amandelschaafsel.