Recept
« Terug naar recepten
Gebakken forel met venkel en kappertjes
PT120M
Gebakken forel met venkel en kappertjes
Een heerlijk gebakken forel met venkel en kappertjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken forel met venkel en kappertjes te bereiden
Verwarm de oven op 200 graden
snijd het groen van de venkelknollen en hak dit fijn.
Snijd de venkel in dunne plakken en leg deze samen met de prei en de wortel in de braadslee.
Besprenkel de groenten met een el olijfolie, voeg zout en peper toe en schud ze even zodat ze goed bedekt zijn met de olie.
Bak ze 20 min. op de middelste richel van de oven.
Meng ondertussen het gehakte venkelgroen met de kappertjes en het sjalotje.
Strooi wat zout en peper in de binnenkant van de forel en vul deze met het venkel-kappertjesmengsel.
Stop er ook het laurierblad, blokjes boter en de plakjes citroen in.
Vermengde visbouillon en de Noilly Prat.
Haal de groenten uit de oven, roer ze goed door en breng de temperatuur terug naar 140 graden.
Lg de forel op de groenten en giet de bouillon met nolly prat over de vis.
Bestrooi de forel met zout en peper en besprenkel met de overgebleven olijfolie.
Dek de braadslee af met aluminiumfolie en zet het geheel 1 uur en 15 minuten in de oven totdat de vis gaar is.
Het vlees moet brokkelig aanvoelen onder het vel en het moet ondoorzichtig en gaar zijn.
Leg de vis op een grote schaal.
Zet de braadslee met de groenten op het fornuis en verhit ze enkele minuten totdat de sappen borrelen en inkoken.
Voeg nu de room toe en laat 1 minuut doorkoken.
Roer dan de kervel erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Leg de groenten rond de vis op een bord, giet er een beetje saus over.
snijd het groen van de venkelknollen en hak dit fijn.
Snijd de venkel in dunne plakken en leg deze samen met de prei en de wortel in de braadslee.
Besprenkel de groenten met een el olijfolie, voeg zout en peper toe en schud ze even zodat ze goed bedekt zijn met de olie.
Bak ze 20 min. op de middelste richel van de oven.
Meng ondertussen het gehakte venkelgroen met de kappertjes en het sjalotje.
Strooi wat zout en peper in de binnenkant van de forel en vul deze met het venkel-kappertjesmengsel.
Stop er ook het laurierblad, blokjes boter en de plakjes citroen in.
Vermengde visbouillon en de Noilly Prat.
Haal de groenten uit de oven, roer ze goed door en breng de temperatuur terug naar 140 graden.
Lg de forel op de groenten en giet de bouillon met nolly prat over de vis.
Bestrooi de forel met zout en peper en besprenkel met de overgebleven olijfolie.
Dek de braadslee af met aluminiumfolie en zet het geheel 1 uur en 15 minuten in de oven totdat de vis gaar is.
Het vlees moet brokkelig aanvoelen onder het vel en het moet ondoorzichtig en gaar zijn.
Leg de vis op een grote schaal.
Zet de braadslee met de groenten op het fornuis en verhit ze enkele minuten totdat de sappen borrelen en inkoken.
Voeg nu de room toe en laat 1 minuut doorkoken.
Roer dan de kervel erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Leg de groenten rond de vis op een bord, giet er een beetje saus over.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bert Allers zegt:
Het is niet dolly prat maar nolly prat.
Dit is een droge vermouth en wordt veel in de keuken gebruikt.
Kan je nog wel vertellen dat dit een geweldig recept is.
Heerlijk en apart
Frits Kits zegt: