Recept
« Terug naar recepten
Gebakken goud brasem met mosterd en peterselie
PT40M
Gebakken goud brasem met mosterd en peterselie
Een heerlijk gebakken goud brasem met mosterd en peterselie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Michel Roux jr
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken goud brasem met mosterd en peterselie te bereiden
Fileer de vissen en verwijder kleine graatjes met een pincet. Blancheer de tomaten, laat ze schrikken onder de koude kraan, ontvel en ontzaad ze. Snijd ze in grote blokjes. Pel de sjalotjes en hak ze. Was de peterselie en hak grof
Kwast een anti-aanbak koekenpan in met een beetje olijfolie. Bestrooi de visfilets met zout en peper en bak ze met de velkant onder op een hoog vuur goudbruin. Draai de visfilets om en bak de andere kant nog 20 seconden. Neem ze uit de pan en houd ze warm.
Doe de sjalotjes in de pan en roerbak met een houten lepel 30 econden op een hoog vuur tot ze licht gekarameliseerd zijn. Blu de pan af met de wijn en het water en laat tot de helft inkoken. Schep er de tomaten, mosterd, de overgebleven olijfolie en ten slotte de peterselie door.
Kook voor het serveren 80 g tagliatelle per persoon. Schik een nestje pasta op elk bord, leg er een visfilet op en lepel er de mosterd-peterseliesaus over.
Kwast een anti-aanbak koekenpan in met een beetje olijfolie. Bestrooi de visfilets met zout en peper en bak ze met de velkant onder op een hoog vuur goudbruin. Draai de visfilets om en bak de andere kant nog 20 seconden. Neem ze uit de pan en houd ze warm.
Doe de sjalotjes in de pan en roerbak met een houten lepel 30 econden op een hoog vuur tot ze licht gekarameliseerd zijn. Blu de pan af met de wijn en het water en laat tot de helft inkoken. Schep er de tomaten, mosterd, de overgebleven olijfolie en ten slotte de peterselie door.
Kook voor het serveren 80 g tagliatelle per persoon. Schik een nestje pasta op elk bord, leg er een visfilet op en lepel er de mosterd-peterseliesaus over.