Recept
« Terug naar recepten
Gebakken groenterijst met eieren
PT30M
Gebakken groenterijst met eieren
Een heerlijk gebakken groenterijst met eieren recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken groenterijst met eieren te bereiden
Spoel de rijst in een zeef zorgvuldig af. Breng hem in een pan aan de kook met 1 liter water, draai het vuur laag en laat hem afgedekt in 15 tot 20 minuten zachtjes gaar koken. Giet hem af in een zeef en laat hem goed uitlekken.
Kook de eieren in 8 minuten hard, laat ze schrikken en pel ze. Houd ze warm in een kom met warm water.
Pel de sjalotten en knoflook. Schil de gemberwortel. Hak de sjalotten, knoflook en gember fijn. Verwijder de steeltjes en het zaad van de chilipepers en snijd ze in ringetjes. Was de bosuitjes en snijd ze eveneens in ringetjes. Was de sperziebonen, haal ze af en breek ze in stukken van 3 cm. Schrap de wortels en snijd ze in dunne staafjes van 4 cm lang. Snijd de bleekselderij in plakjes. Ontvel de tomaten, verwijder de steelaanzet en het zaad en snijd ze in blokjes van 1 cm.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de rijst er 2 tot 3 minuten in. Haal hem uit de pan. Verhit de resterende olie en fruit er de sjalotten, knoflook en gember 3 minuten in. Roerbak de bonen, wortel en selderij 3 minuten mee. Schenk de groentefond erbij en laat 5 minuten sudderen. Voeg de tomaten toe en kook ze 2 minuten mee. Breng op smaak met de sauzen, zout, peper en kurkuma. Schep er de kemirinoten, het limoenraspel- en sap, de palmsuiker en gebakken rijst door. Serveer de groenterijst in kommen en garneer ze met de gehalveerde eieren en koriander.
Kook de eieren in 8 minuten hard, laat ze schrikken en pel ze. Houd ze warm in een kom met warm water.
Pel de sjalotten en knoflook. Schil de gemberwortel. Hak de sjalotten, knoflook en gember fijn. Verwijder de steeltjes en het zaad van de chilipepers en snijd ze in ringetjes. Was de bosuitjes en snijd ze eveneens in ringetjes. Was de sperziebonen, haal ze af en breek ze in stukken van 3 cm. Schrap de wortels en snijd ze in dunne staafjes van 4 cm lang. Snijd de bleekselderij in plakjes. Ontvel de tomaten, verwijder de steelaanzet en het zaad en snijd ze in blokjes van 1 cm.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de rijst er 2 tot 3 minuten in. Haal hem uit de pan. Verhit de resterende olie en fruit er de sjalotten, knoflook en gember 3 minuten in. Roerbak de bonen, wortel en selderij 3 minuten mee. Schenk de groentefond erbij en laat 5 minuten sudderen. Voeg de tomaten toe en kook ze 2 minuten mee. Breng op smaak met de sauzen, zout, peper en kurkuma. Schep er de kemirinoten, het limoenraspel- en sap, de palmsuiker en gebakken rijst door. Serveer de groenterijst in kommen en garneer ze met de gehalveerde eieren en koriander.
Plonie Timmermans zegt:
Het is makkelijk te bereiden en erg lekker