Recept
« Terug naar recepten
Gebakken hazenrugfilets met limoensaus
PT40M
Gebakken hazenrugfilets met limoensaus
Een heerlijk gebakken hazenrugfilets met limoensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
wild
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken hazenrugfilets met limoensaus te bereiden
DE SAUS:
Smelt de helft van de boter, voeg de bloem toe en roer alles glad.
Laat de massa ca 2 min. garen.
Voeg de wildfond toe, en breng alles aan de kook en laat de saus kort zacht pruttelen.
Doe in een koekenpan de rasp van de limoen en strooi de suiker er overheen.
Laat de rasp op een laag vuur karameliseren.
Blus af met limoensap.
Voeg het limoenmengsel toe aan de saus en breng deze aan de kook.
Klop de room en de resterende boter door de saus Breng de saus op smaak met zout.
DE HAZENRUGFILETS:
Verwarm de oven voor op 175 graden C.
Bestrooi de filets met wildkruiden of met zout en peper en bak ze om en om bruin in de hete boter.
Zet het vlees ca 5 min. in de oven.
Laat het vlees kort rusten en snijd het in schuine plakken.
Maak de tagliatelle aan met wat limoensaus.
Leg op elk bord een bergje tagliatelle, wat plakken hazenrugfilets, witlof, champignon en bieslook.
Schenk een beetje saus om het gerecht
Smelt de helft van de boter, voeg de bloem toe en roer alles glad.
Laat de massa ca 2 min. garen.
Voeg de wildfond toe, en breng alles aan de kook en laat de saus kort zacht pruttelen.
Doe in een koekenpan de rasp van de limoen en strooi de suiker er overheen.
Laat de rasp op een laag vuur karameliseren.
Blus af met limoensap.
Voeg het limoenmengsel toe aan de saus en breng deze aan de kook.
Klop de room en de resterende boter door de saus Breng de saus op smaak met zout.
DE HAZENRUGFILETS:
Verwarm de oven voor op 175 graden C.
Bestrooi de filets met wildkruiden of met zout en peper en bak ze om en om bruin in de hete boter.
Zet het vlees ca 5 min. in de oven.
Laat het vlees kort rusten en snijd het in schuine plakken.
Maak de tagliatelle aan met wat limoensaus.
Leg op elk bord een bergje tagliatelle, wat plakken hazenrugfilets, witlof, champignon en bieslook.
Schenk een beetje saus om het gerecht
Renee zegt:
Jammer dat er geen foto bij staat, ik zal mijn best doen dank je wel:)