KookJij

Gebakken hazenrugfilets met limoensaus

Een heerlijk gebakken hazenrugfilets met limoensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: wild
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken hazenrugfilets met limoensaus te bereiden

DE SAUS:
Smelt de helft van de boter, voeg de bloem toe en roer alles glad.
Laat de massa ca 2 min. garen.
Voeg de wildfond toe, en breng alles aan de kook en laat de saus kort zacht pruttelen.
Doe in een koekenpan de rasp van de limoen en strooi de suiker er overheen.
Laat de rasp op een laag vuur karameliseren.
Blus af met limoensap.
Voeg het limoenmengsel toe aan de saus en breng deze aan de kook.
Klop de room en de resterende boter door de saus Breng de saus op smaak met zout.
DE HAZENRUGFILETS:
Verwarm de oven voor op 175 graden C.
Bestrooi de filets met wildkruiden of met zout en peper en bak ze om en om bruin in de hete boter.
Zet het vlees ca 5 min. in de oven.
Laat het vlees kort rusten en snijd het in schuine plakken.
Maak de tagliatelle aan met wat limoensaus.
Leg op elk bord een bergje tagliatelle, wat plakken hazenrugfilets, witlof, champignon en bieslook.
Schenk een beetje saus om het gerecht

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Renee

Renee zegt:
Sorry Bert,
Jammer dat er geen foto bij staat, ik zal mijn best doen dank je wel:)
Bertal

Bertal zegt:
Renee,
Goed lezen Renee, dan zie je dat het als garnituur wordt gebruikt.
succes:);)m.v.g. Bert Allers
Renee

Renee zegt:
Wat te doen met de witlof en champignons?
Alice

Alice zegt:
O, die limoensaus, dat ziet er goed uit, ga ik snel eens proberen! :)