Het is heel erg lekker.
Recept
« Terug naar recepten
Gebakken kabeljauw in kokossaus
PT45M
Gebakken kabeljauw in kokossaus
Een heerlijk gebakken kabeljauw in kokossaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jordy Zuiddam
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken kabeljauw in kokossaus te bereiden
* De uien worden gesnipperd.
* De knoflook wordt fijngehakt.
* De lombok wordt ontpit.
( We gebruiken 1 deciliter dunne en 1 deciliter dikke santen.)
* De gemberwortel wordt fijngeraspt (1 eetlepel).
(Vraag uw leverancier de vissen (mullen of rode
ponen kan ook) te fileren en de huid te verwijderen.)
*Spoel de filets af onder koud stromend water en maak ze droog.
* Vermeng het zout met het asemwater totdat het zout opgelost is.
* Bestrijk de filets hiermee en laat ze een kwartier liggen.
* Fruit intussen de ui in 2 eetlepels olie tot ze verkleuren en voeg dan de fijngehakt knoflook en fijngeraspte gemberwortel toe.
* Schep alles enkele malen goed om en voeg dan de
sambal, javaanse suiker, ketjap en dunne santen toe.
* Breng alles al roerend aan de kook.
* Zet het vuur lager en laat het 5 minuten zachtjes doorkoken.
* Schenk de resterende olie in een koekepan.
* Maak de filets opnieuw droog en bak ze in de hete olie snel aan weerskanten goudbruin.
* Laat ze even uitlekken op keukenpapier en leg ze dakpansgewijs op een voorverwarmde schaal.
* Voeg de dikke santen toe aan de hete saus.
* Breng al roerend deze saus opnieuw aan de kook.
* Giet de kokende saus over de filets.
* Garneer het gerecht door een bloem van rode lombok.
( Geef bij dit gerecht witte rijst. )
* De knoflook wordt fijngehakt.
* De lombok wordt ontpit.
( We gebruiken 1 deciliter dunne en 1 deciliter dikke santen.)
* De gemberwortel wordt fijngeraspt (1 eetlepel).
(Vraag uw leverancier de vissen (mullen of rode
ponen kan ook) te fileren en de huid te verwijderen.)
*Spoel de filets af onder koud stromend water en maak ze droog.
* Vermeng het zout met het asemwater totdat het zout opgelost is.
* Bestrijk de filets hiermee en laat ze een kwartier liggen.
* Fruit intussen de ui in 2 eetlepels olie tot ze verkleuren en voeg dan de fijngehakt knoflook en fijngeraspte gemberwortel toe.
* Schep alles enkele malen goed om en voeg dan de
sambal, javaanse suiker, ketjap en dunne santen toe.
* Breng alles al roerend aan de kook.
* Zet het vuur lager en laat het 5 minuten zachtjes doorkoken.
* Schenk de resterende olie in een koekepan.
* Maak de filets opnieuw droog en bak ze in de hete olie snel aan weerskanten goudbruin.
* Laat ze even uitlekken op keukenpapier en leg ze dakpansgewijs op een voorverwarmde schaal.
* Voeg de dikke santen toe aan de hete saus.
* Breng al roerend deze saus opnieuw aan de kook.
* Giet de kokende saus over de filets.
* Garneer het gerecht door een bloem van rode lombok.
( Geef bij dit gerecht witte rijst. )