Recept
« Terug naar recepten
Gebakken kalfslever met appel en rode portsaus
PT60M
Gebakken kalfslever met appel en rode portsaus
Een heerlijk gebakken kalfslever met appel en rode portsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken kalfslever met appel en rode portsaus te bereiden
Kook de rode port in tot 2 dl. Monteer ze met de kalfsfond. Breng deze op smaak met wat gembersiroop of honing.
Maak de kalfslever schoon en snijd er plakjes van 1 ½ cm dikte van. Snijd pezen en ongerechtigheden weg en maak er plakjes van 50 tot 60 gram elk van. Vermeng de gezeefde bloem met zout en ruim zwarte peper en wentel de plakjes kalfslever hier in, zodat ze rondom van bloem voorzien zijn. Klop ze af. Snijd de schoongemaakte uien in ringen.
Verhit t.z.t. de boter tot het schuim weg getrokken is en bak daarin de kalfslever schijfjes krokant en rosé.
Neem de lever uit de pan en houd ze warm. Bak in dezelfde pan in de achter-gebleven bakboter de ui-ringen snel aan. Zo nodig boter toevoegen. Was de appels, droog ze en steek er de klokhuizen uit. Snijd er dan 12 even grote en dikke ringen uit. Bak de plakken mager rookspek in een droge Tefal koekenpan knapperig lichtbruin. Haal het spek eruit en bak hierin de appelringen, zo nodig met toevoeging van wat boter én suiker, net gaar.
Leg op elk warm bord plakje warme appel en leg daarop een plakje kalfslever. Geef er met de pepermolen nog een flinke draai over. Leg er nu wat uienringen op. Garneer het met een plakje spek en giet er wat rode portsaus rond.
Maak de kalfslever schoon en snijd er plakjes van 1 ½ cm dikte van. Snijd pezen en ongerechtigheden weg en maak er plakjes van 50 tot 60 gram elk van. Vermeng de gezeefde bloem met zout en ruim zwarte peper en wentel de plakjes kalfslever hier in, zodat ze rondom van bloem voorzien zijn. Klop ze af. Snijd de schoongemaakte uien in ringen.
Verhit t.z.t. de boter tot het schuim weg getrokken is en bak daarin de kalfslever schijfjes krokant en rosé.
Neem de lever uit de pan en houd ze warm. Bak in dezelfde pan in de achter-gebleven bakboter de ui-ringen snel aan. Zo nodig boter toevoegen. Was de appels, droog ze en steek er de klokhuizen uit. Snijd er dan 12 even grote en dikke ringen uit. Bak de plakken mager rookspek in een droge Tefal koekenpan knapperig lichtbruin. Haal het spek eruit en bak hierin de appelringen, zo nodig met toevoeging van wat boter én suiker, net gaar.
Leg op elk warm bord plakje warme appel en leg daarop een plakje kalfslever. Geef er met de pepermolen nog een flinke draai over. Leg er nu wat uienringen op. Garneer het met een plakje spek en giet er wat rode portsaus rond.