Recept
« Terug naar recepten
Gebakken mulfilet met ham en tonijncréme
PT45M
Gebakken mulfilet met ham en tonijncréme
Een heerlijk gebakken mulfilet met ham en tonijncréme recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken mulfilet met ham en tonijncréme te bereiden
Snijd de paprika, ui en tomaat in grove blokjes
Fruit ze met de tijm in de olijfolie circa 3 min.
aan.
Voeg de tonijn toe en blus af met nolly prat en witte wijn.
Stoof het geheel op een laag vuur in circa 20 min in een gesloten pan gaar.
Laat afkoelen.
Haal de tonijn uit de pan en draai hier in de keukenmachine samen met de mayonaise een gladde créme van
(eventueel smeuig maken met wat jus uit de stoofschotel).
Breng op smaak met wat peper en zout.
Bekleed elke filet met 4 blaadjes basilicum en bedek ze met en plak serranoham.
Bak de mulfilets op de "hamkant" in een droge koekenpan krokant.
Grilleer de andere kant van de filets licht in een hete grillpan.
Geef de créme er apart bij.
Serveer met een salade met basilicum, en een dressing naar eigen inzicht
Fruit ze met de tijm in de olijfolie circa 3 min.
aan.
Voeg de tonijn toe en blus af met nolly prat en witte wijn.
Stoof het geheel op een laag vuur in circa 20 min in een gesloten pan gaar.
Laat afkoelen.
Haal de tonijn uit de pan en draai hier in de keukenmachine samen met de mayonaise een gladde créme van
(eventueel smeuig maken met wat jus uit de stoofschotel).
Breng op smaak met wat peper en zout.
Bekleed elke filet met 4 blaadjes basilicum en bedek ze met en plak serranoham.
Bak de mulfilets op de "hamkant" in een droge koekenpan krokant.
Grilleer de andere kant van de filets licht in een hete grillpan.
Geef de créme er apart bij.
Serveer met een salade met basilicum, en een dressing naar eigen inzicht