Recept
« Terug naar recepten
Gebakken onglet met sjalotjes, lichte bearnaise en aardappeljulienne
PT75M
Gebakken onglet met sjalotjes, lichte bearnaise en aardappeljulienne
Een heerlijk gebakken onglet met sjalotjes, lichte bearnaise en aardappeljulienne recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken onglet met sjalotjes, lichte bearnaise en aardappeljulienne te bereiden
Snijd de uien en de aardappelen in flinterdunne plakjes. Snijd de aardappelen vervolgens ‘à la julienne’ (fijne reepjes) en bewaar deze even in koud water.
Bak de uienringen op een zacht vuur met een klontje boter en breng op smaak met tijmtakjes, wijnazijn en peper en zout.
Warm 70 g boter licht op in een hoog potje.
Klop de eierdooiers met de azijn en het water op een laag vuur tot een stevig schuim (let op: het mag niet koken).
Klop daarna ook de boter onder de dooiers en laat het boter-bezinksel in het potje. Werk af met dragonblaadjes en breng op smaak met zout en peper.
Bak de onglets in boter en olie en kruid met zout en peper.
Frituur de aardappeljulienne tot ze krokant is en laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer de onglets op warme borden, schik de uien erover, de julienne ernaast. Dien de bearnaisesaus op in een afzonderlijk kommetje.
Bak de uienringen op een zacht vuur met een klontje boter en breng op smaak met tijmtakjes, wijnazijn en peper en zout.
Warm 70 g boter licht op in een hoog potje.
Klop de eierdooiers met de azijn en het water op een laag vuur tot een stevig schuim (let op: het mag niet koken).
Klop daarna ook de boter onder de dooiers en laat het boter-bezinksel in het potje. Werk af met dragonblaadjes en breng op smaak met zout en peper.
Bak de onglets in boter en olie en kruid met zout en peper.
Frituur de aardappeljulienne tot ze krokant is en laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer de onglets op warme borden, schik de uien erover, de julienne ernaast. Dien de bearnaisesaus op in een afzonderlijk kommetje.