Recept
« Terug naar recepten
Gebakken paddestoelen in een zakje
PT25M
Gebakken paddestoelen in een zakje
Een heerlijk gebakken paddestoelen in een zakje recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Uit: Jamie Oliver: Jamie's Italie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken paddestoelen in een zakje te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C / gasovenstand 6, met een bakplaat in het midden.
Om de paddestoelen lekker op smaak te brengen doe er ik altijd een bundeltje kruiden bij. Maak dus eerst 4 kleine bosjes laurier, salie, rozemarijn en tijm en bind die met een touwtje bij elkaar. Voor de zakjes knip je 4 grote stukken bakpapier van ongeveer 40 x 40 cm. Leg aan één kant (net uit het midden) een plak prosciutto met een bundeltje kruiden en een hoopje paddestoelen erop. Strooi er peper en zout over en sprenkel er olijfolie over. Kwast de randen van het papier in met losgeklopt ei en vouw het papier over de paddestoelen heen, zodat je een soort envelop krijgt. Vouw de randjes twee of drie keer dubbel en druk ze stevig op elkaar, maar schep voordat je de laatste kant dichtvouwt een paar eetlepels vermout of witte wijn in het pakketje.
Controleer of de pakketjes goed dichtzitten, leg ze naast elkaar op de hete bakplaat en bak ze een minuut of vijftien, tot ze mooi bol staan.
Serveer de paddestoelen in de verpakking en laat iedereen zijn eigen geurige pakje openmaken. Het kruidenbundeltje moet je niet opeten, dat is alleen voor de smaak! Dit is erg lekker bij zowel vlees als vis, of op zich als tussendoortje of antipasto.
Om de paddestoelen lekker op smaak te brengen doe er ik altijd een bundeltje kruiden bij. Maak dus eerst 4 kleine bosjes laurier, salie, rozemarijn en tijm en bind die met een touwtje bij elkaar. Voor de zakjes knip je 4 grote stukken bakpapier van ongeveer 40 x 40 cm. Leg aan één kant (net uit het midden) een plak prosciutto met een bundeltje kruiden en een hoopje paddestoelen erop. Strooi er peper en zout over en sprenkel er olijfolie over. Kwast de randen van het papier in met losgeklopt ei en vouw het papier over de paddestoelen heen, zodat je een soort envelop krijgt. Vouw de randjes twee of drie keer dubbel en druk ze stevig op elkaar, maar schep voordat je de laatste kant dichtvouwt een paar eetlepels vermout of witte wijn in het pakketje.
Controleer of de pakketjes goed dichtzitten, leg ze naast elkaar op de hete bakplaat en bak ze een minuut of vijftien, tot ze mooi bol staan.
Serveer de paddestoelen in de verpakking en laat iedereen zijn eigen geurige pakje openmaken. Het kruidenbundeltje moet je niet opeten, dat is alleen voor de smaak! Dit is erg lekker bij zowel vlees als vis, of op zich als tussendoortje of antipasto.
dorothy zegt:
Bedank:)