Recept
« Terug naar recepten
Gebakken peren met hazalnootcaramel
PT25M
Gebakken peren met hazalnootcaramel
Een heerlijk gebakken peren met hazalnootcaramel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken peren met hazalnootcaramel te bereiden
Citroen schoonboenen en van helft van schil met citrustrekker (zesteur) dunne reepjes trekken (of schil grof raspen). Helft van citroen uitpersen (andere helft wordt niet gebruikt). Peren schillen, elk in 8 parten snijden en klokhuis verwijderen. Bedruppelen met 2 el citroensap. In grote koekenpan met antiaanbaklaag 25 g boter smelten. Peerpartjes in boter leggen en 1 el suiker, kardemom- en gemberpoeder erover strooien. Peren 10 min. op laag vuur bakken, af en toe omschudden. Hazelnoten fijnhakken en in pan met dikke bodem in rest van boter lichtbruin bakken. Rest van suiker en 1 el water toevoegen. Suiker zonder roeren op matig vuur laten smelten en goudbruin laten worden (= karameliseren). Pan van vuur nemen. Warme peren bedruppelen met 1 el citroensap. Peerpartjes over vier schaaltjes verdelen en hazelnootkaramel voorzichtig erover schenken. Garneren met citroenschilletjes en direct serveren.