KookJij

Gebakken pladijs gevuld met fijne groentjes en een slaatje van lamsoor met vinaigrette

Een heerlijk gebakken pladijs gevuld met fijne groentjes en een slaatje van lamsoor met vinaigrette recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken pladijs gevuld met fijne groentjes en een slaatje van lamsoor met vinaigrette te bereiden

Vouw de pladijsfilet in 3 delen samen en kruid met peper en zout. Kleur in olijfolie en laat op een zacht vuur garen.

Snijd de groentjes in zeer fijne blokjes (brunoise) en laat op een zacht vuur in olijfolie bakken tot ze beetgaar zijn.

Snijd de aardappelen in extra dunne plakken met behulp van een mandoline. Fruit al roerend op 180°C.

Voor de vinaigrette: laat honing en balsamico azijn zachtjes inkoken en bind wat met olijfolie. Laat lauw worden.

Meng de lamsoortjes met de lauwe vinaigrette en schik op een bord. Leg daarbovenop de fijne groentjes en de pladijsfilet. Werk af met de gedroogde Gandahamsnippers en aardappelchips.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst