Recept
« Terug naar recepten
Gebakken pladijs gevuld met fijne groentjes en een slaatje van lamsoor met vinaigrette
PT25M
Gebakken pladijs gevuld met fijne groentjes en een slaatje van lamsoor met vinaigrette
Een heerlijk gebakken pladijs gevuld met fijne groentjes en een slaatje van lamsoor met vinaigrette recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken pladijs gevuld met fijne groentjes en een slaatje van lamsoor met vinaigrette te bereiden
Vouw de pladijsfilet in 3 delen samen en kruid met peper en zout. Kleur in olijfolie en laat op een zacht vuur garen.
Snijd de groentjes in zeer fijne blokjes (brunoise) en laat op een zacht vuur in olijfolie bakken tot ze beetgaar zijn.
Snijd de aardappelen in extra dunne plakken met behulp van een mandoline. Fruit al roerend op 180°C.
Voor de vinaigrette: laat honing en balsamico azijn zachtjes inkoken en bind wat met olijfolie. Laat lauw worden.
Meng de lamsoortjes met de lauwe vinaigrette en schik op een bord. Leg daarbovenop de fijne groentjes en de pladijsfilet. Werk af met de gedroogde Gandahamsnippers en aardappelchips.
Snijd de groentjes in zeer fijne blokjes (brunoise) en laat op een zacht vuur in olijfolie bakken tot ze beetgaar zijn.
Snijd de aardappelen in extra dunne plakken met behulp van een mandoline. Fruit al roerend op 180°C.
Voor de vinaigrette: laat honing en balsamico azijn zachtjes inkoken en bind wat met olijfolie. Laat lauw worden.
Meng de lamsoortjes met de lauwe vinaigrette en schik op een bord. Leg daarbovenop de fijne groentjes en de pladijsfilet. Werk af met de gedroogde Gandahamsnippers en aardappelchips.