Recept
« Terug naar recepten
Gebakken rijst in ananas
PT30M
Gebakken rijst in ananas
Een heerlijk gebakken rijst in ananas recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jurie van den Elsen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Terry Tan: De Aziatische keuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken rijst in ananas te bereiden
Kook de rijst (in een rijstkoker); giet de rijst af en laat een nacht in de koelkast afkoelen.
Snijd de ananas met een hakmes over de lengte doormidden. Haal met een scherp mesje ± 1 cm van de schil af. Snijd langs de kern, maar blijf 1 cm bij de schil vandaan. Snijd het vruchtvlees overdwars enkele malen in en wip er de stukken ananas uit. Schep er met een lepel de rest van het vruchtvlees uit, zodat er 2 mooie, ovalen ‘schalen’ ontstaan.
Hark de koude gekookte rijst met een vork los
verhit in een wok de olie tot zeer heet. Breek de eieren erboven en maak er roerei van. Voeg de rijst toe en roerbak het geheel 2 min., voeg de paprika, ui, wortel, garnalen en krab toe en roerbak dit 1 min. Voeg het zout, de peper, de suiker en de bouillon toe en meng het geheel goed. Schep er de lente-uitjes door en haal de pan van het vuur. Schep het rijstmengsel voorzichtig in de uitgeholde ananashelften en strooi er de komkommer en tomaat over. Gagarneer de rijst eventueel vlak voor het serveren met verse koriander.
Snijd de ananas met een hakmes over de lengte doormidden. Haal met een scherp mesje ± 1 cm van de schil af. Snijd langs de kern, maar blijf 1 cm bij de schil vandaan. Snijd het vruchtvlees overdwars enkele malen in en wip er de stukken ananas uit. Schep er met een lepel de rest van het vruchtvlees uit, zodat er 2 mooie, ovalen ‘schalen’ ontstaan.
Hark de koude gekookte rijst met een vork los
verhit in een wok de olie tot zeer heet. Breek de eieren erboven en maak er roerei van. Voeg de rijst toe en roerbak het geheel 2 min., voeg de paprika, ui, wortel, garnalen en krab toe en roerbak dit 1 min. Voeg het zout, de peper, de suiker en de bouillon toe en meng het geheel goed. Schep er de lente-uitjes door en haal de pan van het vuur. Schep het rijstmengsel voorzichtig in de uitgeholde ananashelften en strooi er de komkommer en tomaat over. Gagarneer de rijst eventueel vlak voor het serveren met verse koriander.
hns zegt: