KookJij

Gebakken rijst uit Jiangsu

Een heerlijk gebakken rijst uit jiangsu recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Terry Tan:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken rijst uit Jiangsu te bereiden

- hark met een vork de koude rijst los
- verwijder het zwarte adertje van de garnalen door met een mes een diepe inkerving in de rug te maken
- verhit de olie in de wok en bak hierin de lente-uitjes 1 min; schuif de uitjes naar de zijkant
- breek de eieren boven de wok en bak ze tot ze gestold zijn; neem de eieren uit de pan en snijd ze in grove stukken
- voeg de rijst, de garnalen, het varkensvlees of de ham en het krabvlees toe; roerbak het geheel 3 min
- voeg de doperwtjes, sojasaus en peper toe, verkruimel het bouillonblokje er overheen en roerbak het geheel nog 3 min
- garneer met de lente-uitjes en dien op

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst