Recept
« Terug naar recepten
Gebakken rijst uit Jiangsu
PT15M
Gebakken rijst uit Jiangsu
Een heerlijk gebakken rijst uit jiangsu recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jurie van den Elsen
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Terry Tan:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken rijst uit Jiangsu te bereiden
- hark met een vork de koude rijst los
- verwijder het zwarte adertje van de garnalen door met een mes een diepe inkerving in de rug te maken
- verhit de olie in de wok en bak hierin de lente-uitjes 1 min; schuif de uitjes naar de zijkant
- breek de eieren boven de wok en bak ze tot ze gestold zijn; neem de eieren uit de pan en snijd ze in grove stukken
- voeg de rijst, de garnalen, het varkensvlees of de ham en het krabvlees toe; roerbak het geheel 3 min
- voeg de doperwtjes, sojasaus en peper toe, verkruimel het bouillonblokje er overheen en roerbak het geheel nog 3 min
- garneer met de lente-uitjes en dien op
- verwijder het zwarte adertje van de garnalen door met een mes een diepe inkerving in de rug te maken
- verhit de olie in de wok en bak hierin de lente-uitjes 1 min; schuif de uitjes naar de zijkant
- breek de eieren boven de wok en bak ze tot ze gestold zijn; neem de eieren uit de pan en snijd ze in grove stukken
- voeg de rijst, de garnalen, het varkensvlees of de ham en het krabvlees toe; roerbak het geheel 3 min
- voeg de doperwtjes, sojasaus en peper toe, verkruimel het bouillonblokje er overheen en roerbak het geheel nog 3 min
- garneer met de lente-uitjes en dien op