Recept
« Terug naar recepten
Gebakken Rijstpudding (firinda salac)
PT60M
Gebakken Rijstpudding (firinda salac)
Een heerlijk gebakken rijstpudding (firinda salac) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken Rijstpudding (firinda salac) te bereiden
De melk met de boter(2 eetl),citroenschil,kaneelstokje,vanillesuiker en het zout in een kookpan doen.De rijst in de kookpan doen en de melk samen met de rijst al roerend aan de kook brengen,op een laag vuurtje,20-25 min. laten opzwellen.Kaneelstokje eruit halen en de rijst laten afkoelen.De pistachenoten,pijnboompitten en de rozijnen door de rijst scheppen.De boter(80 gr.) met de suiker romig kloppen.De eidooiers erdoor roeren.Het eierdooierschuim door de rijst scheppen.De eiwitten zeer stijf kloppen en voorzichtig door de rijst scheppen.Puddingvorm invetten en het rijstmengsel erin scheppen en even aanslaan.Enkele stukjes boter op de rijst leggen en in een oven op 180C.in 20-25 min.bakken.Als deze gaar en klaar is omkiepen op een bord.Toefje munt erop doen.