KookJij

Gebakken roodbaarsfilet met sinaasappeltomatensaus

Een heerlijk gebakken roodbaarsfilet met sinaasappeltomatensaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: culinair net
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken roodbaarsfilet met sinaasappeltomatensaus te bereiden

Strooi de bloem op een bord en meng er peper, zout en italiaanse keukenkruiden door. Kruid de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water en verwijder de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Spoel de kabeljauw af onder koud stromend water en dep deze droog. Verhit de boter en 2 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan. Haal de visfilets licht door de gekruide bloem en bak ze 3 minuten aan elke kant goudbruin. Leg de gebakken visfilets op een voorverwarmde schaal en dek ze af met aluminiumfolie. Pel de sjalotjes en snipper ze. Voeg de rest van de olie bij het bakvet. Fruit hierin de sjalotjes en de geperste teentjes knoflook. Schep de tomatenblokjes, de tomatenpuree en het sinaasappelsap erdoor en laat de saus al roerend iets inkoken. Geef de saus bij de vis en garneer met sinaasappelplakjes. Lekker met gebakken aardappelen

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bert Uphof

Bert Uphof zegt:
In de kop van het gerecht staat roodbaarsfilet en in de beschrijving kabeljauw. Ik denk dat dit niet juist is maar ga wel het recept proberen:? reactie komt later
ger

ger zegt:
lekker
freddy

freddy zegt:
Geweldig recept - heb er echt van genoten::p
verkerkje

verkerkje zegt:
zondag gemaakt, was erg lekker. Heb klein scheutje gembersiroop bij de sinaaappel/tomaatsaus gedaan.
verkerkje

verkerkje zegt:
lijkt me erg lekker ben erg op de vistour op het ogenblik. Laat morgen weten hoe het was