Recept
« Terug naar recepten
Gebakken roodbaarsfilet met sinaasappeltomatensaus
PT30M
Gebakken roodbaarsfilet met sinaasappeltomatensaus
Een heerlijk gebakken roodbaarsfilet met sinaasappeltomatensaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
culinair net
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken roodbaarsfilet met sinaasappeltomatensaus te bereiden
Strooi de bloem op een bord en meng er peper, zout en italiaanse keukenkruiden door. Kruid de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water en verwijder de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Spoel de kabeljauw af onder koud stromend water en dep deze droog. Verhit de boter en 2 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan. Haal de visfilets licht door de gekruide bloem en bak ze 3 minuten aan elke kant goudbruin. Leg de gebakken visfilets op een voorverwarmde schaal en dek ze af met aluminiumfolie. Pel de sjalotjes en snipper ze. Voeg de rest van de olie bij het bakvet. Fruit hierin de sjalotjes en de geperste teentjes knoflook. Schep de tomatenblokjes, de tomatenpuree en het sinaasappelsap erdoor en laat de saus al roerend iets inkoken. Geef de saus bij de vis en garneer met sinaasappelplakjes. Lekker met gebakken aardappelen
Bert Uphof zegt: