Recept
« Terug naar recepten
Gebakken sint-jacobsvruchten met schorseneren
PT30M
Gebakken sint-jacobsvruchten met schorseneren
Een heerlijk gebakken sint-jacobsvruchten met schorseneren recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken sint-jacobsvruchten met schorseneren te bereiden
Schorseneren:
Schil de schorseneren en snijd staafjes van ongeveer 8 cm
Kook de schorseneren beetgaar in water met een beetje citroen, en laat afkoelen in koud water.
Bak in boter tot ze licht gekleurd zijn, kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Giet het overtollige vet af, voeg mimolettekaas en room toe en laat kort inkoken.
Kruid de sint-jacobsvruchten met peper en zout en bak ze goudbruin in hete olijf.
Saus:
Laat de sherry opkoken, bind met boter ( eventueel met een mixer ), kruid met peper en zout en werk af met fijngesneden bieslook.
Serveren:
Schik de schorseneren in balkjes op het bord , leg er de sint-jacobsvrucht op en werk af met een takje raketsalade.
Trek vooraan op het bord streepjes sherrysaus
Schil de schorseneren en snijd staafjes van ongeveer 8 cm
Kook de schorseneren beetgaar in water met een beetje citroen, en laat afkoelen in koud water.
Bak in boter tot ze licht gekleurd zijn, kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Giet het overtollige vet af, voeg mimolettekaas en room toe en laat kort inkoken.
Kruid de sint-jacobsvruchten met peper en zout en bak ze goudbruin in hete olijf.
Saus:
Laat de sherry opkoken, bind met boter ( eventueel met een mixer ), kruid met peper en zout en werk af met fijngesneden bieslook.
Serveren:
Schik de schorseneren in balkjes op het bord , leg er de sint-jacobsvrucht op en werk af met een takje raketsalade.
Trek vooraan op het bord streepjes sherrysaus