Recept
« Terug naar recepten
Gebakken sint jakobsvrucht met zure room en gedroogde abrikoos
PT120M
Gebakken sint jakobsvrucht met zure room en gedroogde abrikoos
Een heerlijk gebakken sint jakobsvrucht met zure room en gedroogde abrikoos recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken sint jakobsvrucht met zure room en gedroogde abrikoos te bereiden
Het confijten van de sinaasappel en grapefruitschil
Schil de sinaasappel en grapefruit met een fijnschiller. De schil drie maal blancheren in kokend water en vervolgens konfijten in een gelijke hoeveelheid water en suiker gedurende 1 uur ( de schillen net onder water) Op een zacht vuurtje laten koken en regelmatig kijken of er niet een beetje water moet worden toegevoegd. Vervolgens het geheel laten afkoelen in het kookvocht.
Meng de olijfolie met de azijn, op smaak brengen en bewaren.
Het gedroogde fruit
Hak alle gedroogde vruchten en noten fijn en voeg er de geconfijte schillen aan toe. De room en het citroensap samen mengen, op smaak brengen en fris bewaren.
De sint jakobsvruchten
Bak de sint jakobsvruchten aan de twee kanten in beurre noistte (dit is geklaarde bruine boter) zeer kort op een zacht vuurtje, totdat ze mooi bruinen en op het einde van het bakken strooi je er zeezout overheen. Bij grote sint jakobsvruchten halveren en serveren op een amuseschelp met vorkje.
Afwerken in de lepel
In de lepelbodem de koude room met gedroogd fruit leggen, daarop de gebkken sint jakobsvrucht en het geheel bevochtigen met de azijn.
Schil de sinaasappel en grapefruit met een fijnschiller. De schil drie maal blancheren in kokend water en vervolgens konfijten in een gelijke hoeveelheid water en suiker gedurende 1 uur ( de schillen net onder water) Op een zacht vuurtje laten koken en regelmatig kijken of er niet een beetje water moet worden toegevoegd. Vervolgens het geheel laten afkoelen in het kookvocht.
Meng de olijfolie met de azijn, op smaak brengen en bewaren.
Het gedroogde fruit
Hak alle gedroogde vruchten en noten fijn en voeg er de geconfijte schillen aan toe. De room en het citroensap samen mengen, op smaak brengen en fris bewaren.
De sint jakobsvruchten
Bak de sint jakobsvruchten aan de twee kanten in beurre noistte (dit is geklaarde bruine boter) zeer kort op een zacht vuurtje, totdat ze mooi bruinen en op het einde van het bakken strooi je er zeezout overheen. Bij grote sint jakobsvruchten halveren en serveren op een amuseschelp met vorkje.
Afwerken in de lepel
In de lepelbodem de koude room met gedroogd fruit leggen, daarop de gebkken sint jakobsvrucht en het geheel bevochtigen met de azijn.