KookJij

Gebakken tong, mousserons en bieslook

Een heerlijk gebakken tong, mousserons en bieslook recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken tong, mousserons en bieslook te bereiden

Maak de tongen zorgvuldig schoon en fileer ze, verwijder de zijgraatjes.

Spoel en dep ze droog, je kan ze door de bloem halen maar in deze bereiding is het niet nodig, kruid met zout en een weinig peper.

Maak de mousserons schoon, verwijder de takjes en blaadjes en rol ze kort door een natte handdoek om zand te verwijderen.

Bak de champignons op hoog vuur, in rokende olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Warm de boter in een ruime koekenpan en bak de tongfilets op een matig warm vuur. Overgiet de tongfilets tijdens het bakken voortdurend met de bakjus.

Haal de filets uit de pan, houd ze warm en giet het bakvet weg. Doe de gevogeltefond in de pan, laat kort en fel inkoken tot 1/3. Voeg de truffeljus toe, niet laten inkoken, de aroma’s verdwijnen snel en daarin schuilt net de elegantie van de jus. Parfumeer eventueel extra met truffelolie.

Giet de jus die vrijgekomen is van de tongfilets in de saus. Breng op smaak met peper en zout.

Schik de filets op borden, lepel er de jus en de paddenstoelen over. Werk af met de fijngesneden bieslook en eventueel wat blokjes tomaat.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst