Recept
« Terug naar recepten
Gebakken tong, mousserons en bieslook
PT30M
Gebakken tong, mousserons en bieslook
Een heerlijk gebakken tong, mousserons en bieslook recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken tong, mousserons en bieslook te bereiden
Maak de tongen zorgvuldig schoon en fileer ze, verwijder de zijgraatjes.
Spoel en dep ze droog, je kan ze door de bloem halen maar in deze bereiding is het niet nodig, kruid met zout en een weinig peper.
Maak de mousserons schoon, verwijder de takjes en blaadjes en rol ze kort door een natte handdoek om zand te verwijderen.
Bak de champignons op hoog vuur, in rokende olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Warm de boter in een ruime koekenpan en bak de tongfilets op een matig warm vuur. Overgiet de tongfilets tijdens het bakken voortdurend met de bakjus.
Haal de filets uit de pan, houd ze warm en giet het bakvet weg. Doe de gevogeltefond in de pan, laat kort en fel inkoken tot 1/3. Voeg de truffeljus toe, niet laten inkoken, de aroma’s verdwijnen snel en daarin schuilt net de elegantie van de jus. Parfumeer eventueel extra met truffelolie.
Giet de jus die vrijgekomen is van de tongfilets in de saus. Breng op smaak met peper en zout.
Schik de filets op borden, lepel er de jus en de paddenstoelen over. Werk af met de fijngesneden bieslook en eventueel wat blokjes tomaat.
Spoel en dep ze droog, je kan ze door de bloem halen maar in deze bereiding is het niet nodig, kruid met zout en een weinig peper.
Maak de mousserons schoon, verwijder de takjes en blaadjes en rol ze kort door een natte handdoek om zand te verwijderen.
Bak de champignons op hoog vuur, in rokende olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Warm de boter in een ruime koekenpan en bak de tongfilets op een matig warm vuur. Overgiet de tongfilets tijdens het bakken voortdurend met de bakjus.
Haal de filets uit de pan, houd ze warm en giet het bakvet weg. Doe de gevogeltefond in de pan, laat kort en fel inkoken tot 1/3. Voeg de truffeljus toe, niet laten inkoken, de aroma’s verdwijnen snel en daarin schuilt net de elegantie van de jus. Parfumeer eventueel extra met truffelolie.
Giet de jus die vrijgekomen is van de tongfilets in de saus. Breng op smaak met peper en zout.
Schik de filets op borden, lepel er de jus en de paddenstoelen over. Werk af met de fijngesneden bieslook en eventueel wat blokjes tomaat.