Tav de kooktijd: De slager had gezegd 3 uurtjes is voldoende, maar toen ik proefde dacht ik op mijn gympen te kluiven...
Recept
« Terug naar recepten
Gebakken Uierboord
PT600M
Gebakken Uierboord
Een heerlijk gebakken uierboord recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
600 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
van achterpoot tot zwezerik
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken Uierboord te bereiden
We gaan uit van een stuk uier van ruim 1 kg.
Maak 1 liter bouillon aan met wat prei, uien, peen, laurierblad. Laat 20 minuten sudderen, daarna zeven.
Intussen de uier goed afgespoeld onder de koude waterkraan.
Warm de uier op in de bouillon, laag vuur er onder en kook het in 9 uur (!) gaar.
De uier is gaar als de 'beet' een stevige is, maar niet taai.
In de dunne plakken snijden, zout (peper) er op en op de boterham.
In wat dikkere plakken snijden, zout en peper erop, bedekken met bloem en in de hete boter bruin en krokant bakken.
Maak 1 liter bouillon aan met wat prei, uien, peen, laurierblad. Laat 20 minuten sudderen, daarna zeven.
Intussen de uier goed afgespoeld onder de koude waterkraan.
Warm de uier op in de bouillon, laag vuur er onder en kook het in 9 uur (!) gaar.
De uier is gaar als de 'beet' een stevige is, maar niet taai.
In de dunne plakken snijden, zout (peper) er op en op de boterham.
In wat dikkere plakken snijden, zout en peper erop, bedekken met bloem en in de hete boter bruin en krokant bakken.
Mijn kookverhaal (Hans de vos)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
willem zegt:
Wil graag uierbrood gaan maken - maar hoe kom ik aan de uiers - gewoon via slager, of kan ik hiervoor wat anders gebruiken (achterpoot, zwezerik??)
verder schrijf je - laat 20 minuten sudderen, daarna 7. Begrijp ik niet zo - is toch gewoon dan 27 minuten sudderen???
graag je reactie
Groet en dank
Willem
Bert zegt:
Alleen valt op dat er veel mensen zijn die zeggen dat het niet te koop is maar bij mijn weten kun je het gewoon bij de slager bestellen.
Dan eet je het toch gewoon een dag later?
joke van Vugt Wassen zegt:
slagerij Schaap zegt:
Slagerij Schaap Gouwe 11
tot ziens.
René zegt:
Verswinkel Berkhout
Zwart Janstraat 22
3035 AS ROTTERDAM
Ik heb zelf een kennis die het regelmatig kookt en suddert, en dan eet ik het op brood of bak stukken met peper en zout.
Jopajo zegt:
Je ziet het steeds minder bij de slager, jammer want als oud Rotterdammer is Uierbord wel iets dat ik zeker mis.
Voor al diegene die het wel kunnen kopen, EET SMAKELIJK.
Roel zegt:
joreijn zegt:
Willem Proveniers zegt:
Als ik jarig ben neemt ze altijd een uierboord mee
Ik kom niet uit Rotterdam maar ik ben wel blij met dit recept
groet