Recept
« Terug naar recepten
Gebakken vis met dorerwtenpuree en champignons
PT35M
Gebakken vis met dorerwtenpuree en champignons
Een heerlijk gebakken vis met dorerwtenpuree en champignons recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
14
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken vis met dorerwtenpuree en champignons te bereiden
Bestrooi de kabeljauw met zout.Zet 3 borden klaar.Vul één bord met bloem,het tweede bord met losgeklopt ei en het derde bord met paneermeel.Kook de doperwten gaar en giet ze af.bewaar het kookvocht.Pureer de doperwten met een klein scheutje van het kookvocht met behulp van een keukenmachine.roer de peterselie en bieslook erdoor en breng op smaak met zout en peper.Houd de puree warm.verhit 4 eetlepels zonnebloemolie en 20 gram boter in een koekenpan.Wentel elk stuk kabeljauw eerst door de bloem,vervolgens door losgeklopt ei en tenslotte door het paneermeel.Bak de visfilets 4 minuten per kant.Leg ze op keukenpapier om uit te lekken.bak in een tweede koekenpan in de rest van de olie en boter de champignonplakjes snel knapperig en lichtbruin.Bestrooi ze met zout en peper.Verdeel de doperwtenpuree over de borden.Leg er een stuk kabeljauw bovenop.Verdeel de champignons over de stukken kabeljauw.Garneer met een partje citroen.
Jeroen Dijkman zegt: