KookJij

Gebakken vis met dorerwtenpuree en champignons

Een heerlijk gebakken vis met dorerwtenpuree en champignons recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: boodschappen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken vis met dorerwtenpuree en champignons te bereiden

Bestrooi de kabeljauw met zout.Zet 3 borden klaar.Vul één bord met bloem,het tweede bord met losgeklopt ei en het derde bord met paneermeel.Kook de doperwten gaar en giet ze af.bewaar het kookvocht.Pureer de doperwten met een klein scheutje van het kookvocht met behulp van een keukenmachine.roer de peterselie en bieslook erdoor en breng op smaak met zout en peper.Houd de puree warm.verhit 4 eetlepels zonnebloemolie en 20 gram boter in een koekenpan.Wentel elk stuk kabeljauw eerst door de bloem,vervolgens door losgeklopt ei en tenslotte door het paneermeel.Bak de visfilets 4 minuten per kant.Leg ze op keukenpapier om uit te lekken.bak in een tweede koekenpan in de rest van de olie en boter de champignonplakjes snel knapperig en lichtbruin.Bestrooi ze met zout en peper.Verdeel de doperwtenpuree over de borden.Leg er een stuk kabeljauw bovenop.Verdeel de champignons over de stukken kabeljauw.Garneer met een partje citroen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jeroen Dijkman

Jeroen Dijkman zegt:
Voor vanavond
arlette

arlette zegt:
zeer lekker