De bedoeling was een Indonesisch visrecept in kokosmelk en met goela djawa te bereiden, maar ik kon veel ingrediënten niet zo snel krijgen. Dus heb ik mijn eigen recept en een eigen mix gemaakt met wat ik in huis had en de vis gewoon gebakken. Het was erg lekker.
We hebben dit gegeten met : "Peultjes met gember en ei" (recept op Kookjij) en met witte rijst.
Recept
« Terug naar recepten
Gebakken vis met een pikant korstje
PT15M
Gebakken vis met een pikant korstje
Een heerlijk gebakken vis met een pikant korstje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken vis met een pikant korstje te bereiden
De visfilets droogdeppen met keukenpapier.
Doe in een schaaltje de boemboe + knoflook + gember + lombok + serehpoeder + kurkuma + 2 a 3 tl olie. Roer dit zeer goed door elkaar. (eventueel wat zout en peper erdoor, maar ik heb dit niet gedaan).
Is de mix té droog, dan paar druppels olie of liever wat boemboe toevoegen, maar het mag niet te nat zijn.
Met een keukenkwastje de visfilets dik insmeren met de boemboemix.
Haal de vis dan door het paneermeel, zorg dat de vis goed ermee bedekt is.
De olie in de pan verhitten en hierin de visfilets voorzichtig aan beide kanten bakken tot ze gaar en goudbruin zijn.
Als je dat wilt, kun je uistukjes en knoflook toevoegen voor de saus. De tomatenketchup pas erdoor roeren als de vis uit de pan is.
De visfilets op een schaal leggen en bestrooien met lenteuiringetjes.
Doe in een schaaltje de boemboe + knoflook + gember + lombok + serehpoeder + kurkuma + 2 a 3 tl olie. Roer dit zeer goed door elkaar. (eventueel wat zout en peper erdoor, maar ik heb dit niet gedaan).
Is de mix té droog, dan paar druppels olie of liever wat boemboe toevoegen, maar het mag niet te nat zijn.
Met een keukenkwastje de visfilets dik insmeren met de boemboemix.
Haal de vis dan door het paneermeel, zorg dat de vis goed ermee bedekt is.
De olie in de pan verhitten en hierin de visfilets voorzichtig aan beide kanten bakken tot ze gaar en goudbruin zijn.
Als je dat wilt, kun je uistukjes en knoflook toevoegen voor de saus. De tomatenketchup pas erdoor roeren als de vis uit de pan is.
De visfilets op een schaal leggen en bestrooien met lenteuiringetjes.
flavia zegt: