Recept
« Terug naar recepten
Gebakken Wilde-Eendenborst met (zie opm)
PT45M
Gebakken Wilde-Eendenborst met (zie opm)
Een heerlijk gebakken wilde-eendenborst met (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken Wilde-Eendenborst met (zie opm) te bereiden
Bestrooi de eendenborsten met zout en peper.
Verwarm de boter tot deze is uitgebruist.
Bak het vlees om en om bruin, aan beide kanten ca 3 min.
Leg het vlees onder aluminiumfolie en laat het 10 min. rusten.
( tot dit punt kan het vlees ook langer van te voren worden bereid).
Zet vòòr het serveren het vlees nog even in een voorverwarmde oven van 180 graden C.
Snijd het daarna in schuine plakken.
Kook voor de sabayon het sinaasappelsap samen met de Grand Marnier tot 3/4 in.
Voeg de eierdooiers toe en klop tot een schuimige, luchtige, enigzins lobbige massa ontstaat.
LET OP: klop niet te lang anders stolt het ei.
Voeg de gesmolten boter toe en blijf voortdurend kloppen.
Breng de sabayon op smaak met zout en peper.
Verwarm de boter tot deze is uitgebruist.
Bak het vlees om en om bruin, aan beide kanten ca 3 min.
Leg het vlees onder aluminiumfolie en laat het 10 min. rusten.
( tot dit punt kan het vlees ook langer van te voren worden bereid).
Zet vòòr het serveren het vlees nog even in een voorverwarmde oven van 180 graden C.
Snijd het daarna in schuine plakken.
Kook voor de sabayon het sinaasappelsap samen met de Grand Marnier tot 3/4 in.
Voeg de eierdooiers toe en klop tot een schuimige, luchtige, enigzins lobbige massa ontstaat.
LET OP: klop niet te lang anders stolt het ei.
Voeg de gesmolten boter toe en blijf voortdurend kloppen.
Breng de sabayon op smaak met zout en peper.
Mijn kookverhaal (Bert Allers)
Een geweldig hoofdgerecht, zeker voor de kerst.
marjolein zegt:
en voor hoeveel personen is dit??