Recept
« Terug naar recepten
Gebakken varkenshaas met puntpaprika en broccoli en champignons
PT30M
Gebakken varkenshaas met puntpaprika en broccoli en champignons
Een recept van de Emte maar een beetje van mezelf gemaakt.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken varkenshaas met puntpaprika en broccoli en champignons te bereiden
Snijd 2/3 van de broccoli, ook de steel in stukken en kook deze helemaal gaar in en pan met gezouten water.
Snijd de rest van de broccoli in kleine roosjes en de puntpaprika in niet te kleine blokjes.
De champignons in vieren, grotere in zessen snijden.
Verwarm de oven voor op 165°C.
Verwarm de hapjespan met een scheut olijfolie en doe er dan een flinke eetlepel roomboter bij en laat dit verhitten.
Varkenshaas mooi rondom bruin bakken en kruiden met peper en zout uit de molen.
Leg de varkenshaas in de ovenschaal en zet nog 15 minuten in de oven.
Doe nog een beetje boter in dezelfde pan en bak hierin de broccoli, puntpaprika en champignons mooi bruin en gaar, doe er de kerriepoeder bij en bak nog even alles lekker door. Kruid evt. nog met peper en zout uit de molen.
Giet de gekookte broccoli af en pureer deze met de staafmixer en kruid nog met peper uit de molen(is veel lekkerder).Schep alles op een mooi bord en smakelijk.
Snijd de rest van de broccoli in kleine roosjes en de puntpaprika in niet te kleine blokjes.
De champignons in vieren, grotere in zessen snijden.
Verwarm de oven voor op 165°C.
Verwarm de hapjespan met een scheut olijfolie en doe er dan een flinke eetlepel roomboter bij en laat dit verhitten.
Varkenshaas mooi rondom bruin bakken en kruiden met peper en zout uit de molen.
Leg de varkenshaas in de ovenschaal en zet nog 15 minuten in de oven.
Doe nog een beetje boter in dezelfde pan en bak hierin de broccoli, puntpaprika en champignons mooi bruin en gaar, doe er de kerriepoeder bij en bak nog even alles lekker door. Kruid evt. nog met peper en zout uit de molen.
Giet de gekookte broccoli af en pureer deze met de staafmixer en kruid nog met peper uit de molen(is veel lekkerder).Schep alles op een mooi bord en smakelijk.
Els Meeuwsen zegt: