Recept
« Terug naar recepten
Gebakken spruitjes met tijm en honing
PT10M
Gebakken spruitjes met tijm en honing
Gebakken spruitjes hebben echt een andere smaak dan gewoon gekookte spruitjes. Hou je niet echt van spruitjes probeer deze dan eens. De spruitjes worden rauw gebakken, garen in bouillon met tijm. Gekruid met honing, peper en zout.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken spruitjes met tijm en honing te bereiden
- Maak de spruitjes schoon.
- Pel en snipper de sjalot.
- Verhit de boter in de wok. Bak de sjalotsnippers hierin glazig.
- Voeg de spruitjes toe en bak deze al omscheppend mee.
- Voeg de tijm en de bouillon toe en laat de spruitjes in 8 - 10 minuten (afhankelijk van de grootte) beetgaar worden.
- Voeg de honing toe en bak deze al omscheppend nog even mee.
- Maak de spruitjes op smaak met peper en zout.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Wij hebben deze lekkere beetgare spruitjes gegeten met gekookte aardappelen en "entrecote of biefstuk a la bordelaise". Dit recept staat ook op mijn pagina.