Ik heb gemerkt dat aardappels en broccoli vooraf gestoomd of gekookt moeten worden, anders worden ze niet voldoende gaar.
Als je bang bent dat de smaak te 'tomaterig' wordt, kan de puree achterwege gelaten worden. (heb ik gedaan)
Recept
« Terug naar recepten
Gebakken worstjes met tomaat en broccoli
PT40M
Gebakken worstjes met tomaat en broccoli
Een heerlijk gebakken worstjes met tomaat en broccoli recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Aardappels en 'mezelf'
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken worstjes met tomaat en broccoli te bereiden
Stoom de aardappelplakken, gedurende 12 min.
Stoom tegelijk de broccoliroosjes ca 10 min.
Verhit de pan en bak de kruiden in een droge pan kort aan, tot ze beginnen te geuren.
Voeg olie toe en en bak de worstjes rondom bruin, gedurende 5 min.
Voeg de ui toe en bak ze 5 min mee.
Voeg tomaten puree, rode wijn en gezeefde tomaten toe.
Roer alles door elkaar, houd het warm.
Voeg partjes tomaat, broccoliroosjes en het basilicum toe.
Daarna de aardappelschijfjes erbij en laat alles 10 min stoven, tot de worstjes door en door gaar zijn.
Snijd de worstjes tijdens het stoven in 3 stukken.
Voeg z/p toe naar smaak.
Serveer direct op voorverwarmde borden,
Garneer met blaadjes basilicum.
Stoom tegelijk de broccoliroosjes ca 10 min.
Verhit de pan en bak de kruiden in een droge pan kort aan, tot ze beginnen te geuren.
Voeg olie toe en en bak de worstjes rondom bruin, gedurende 5 min.
Voeg de ui toe en bak ze 5 min mee.
Voeg tomaten puree, rode wijn en gezeefde tomaten toe.
Roer alles door elkaar, houd het warm.
Voeg partjes tomaat, broccoliroosjes en het basilicum toe.
Daarna de aardappelschijfjes erbij en laat alles 10 min stoven, tot de worstjes door en door gaar zijn.
Snijd de worstjes tijdens het stoven in 3 stukken.
Voeg z/p toe naar smaak.
Serveer direct op voorverwarmde borden,
Garneer met blaadjes basilicum.
Mijn kookverhaal (Hans de vos)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
slaatje zegt:
hns zegt:
Best leuk om nog eens over te filosoferen. groet Hans:):):)