Recept
« Terug naar recepten
Gebakken zalmfilet met druiven en cashewnoten
PT20M
Gebakken zalmfilet met druiven en cashewnoten
Een heerlijk gebakken zalmfilet met druiven en cashewnoten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
tijd voor vis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken zalmfilet met druiven en cashewnoten te bereiden
Halveer de druiven en verwijder de pitjes.
Was de zalmfilets onder de koude kraan en dep ze droog.
Besprenkel de zalmfilets met citroensap en laat dit een paar minuten intrekken.
Verhit de boter en bak hierin als het schuim wegtrekt de stukken zalmfilet aan beide kanten bruin en gaar (ca. 7 minuten).
Bestrooi de vis met een beetje zout en peper, neem de filets uit de pan en houd ze even warm.
Voeg de cashewnoten aan de bakboter in de pan toe en bak ze 1 minuut op een hoog vuur.
Voeg dan de druiven toe en bak ze 30 seconden mee.
Schep de noten en druiven over de zalm.
Lekker met gebakken aardappelen en snijbonen.
W
Was de zalmfilets onder de koude kraan en dep ze droog.
Besprenkel de zalmfilets met citroensap en laat dit een paar minuten intrekken.
Verhit de boter en bak hierin als het schuim wegtrekt de stukken zalmfilet aan beide kanten bruin en gaar (ca. 7 minuten).
Bestrooi de vis met een beetje zout en peper, neem de filets uit de pan en houd ze even warm.
Voeg de cashewnoten aan de bakboter in de pan toe en bak ze 1 minuut op een hoog vuur.
Voeg dan de druiven toe en bak ze 30 seconden mee.
Schep de noten en druiven over de zalm.
Lekker met gebakken aardappelen en snijbonen.
W
Willy van Kraay zegt: