KookJij

Gebakken zalmfilet met druiven en cashewnoten

Een heerlijk gebakken zalmfilet met druiven en cashewnoten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: tijd voor vis
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken zalmfilet met druiven en cashewnoten te bereiden

Halveer de druiven en verwijder de pitjes.
Was de zalmfilets onder de koude kraan en dep ze droog.
Besprenkel de zalmfilets met citroensap en laat dit een paar minuten intrekken.
Verhit de boter en bak hierin als het schuim wegtrekt de stukken zalmfilet aan beide kanten bruin en gaar (ca. 7 minuten).
Bestrooi de vis met een beetje zout en peper, neem de filets uit de pan en houd ze even warm.
Voeg de cashewnoten aan de bakboter in de pan toe en bak ze 1 minuut op een hoog vuur.
Voeg dan de druiven toe en bak ze 30 seconden mee.
Schep de noten en druiven over de zalm.
Lekker met gebakken aardappelen en snijbonen.
W


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Willy van Kraay

Willy van Kraay zegt:
Lijkt me lekker. Ga ik proberen.
miranda de bruin

miranda de bruin zegt:
Lekker voor de kerst
zalm

zalm zegt:
lekker recept:p