Recept
« Terug naar recepten
Gebakken zeeduivelwang op een bedje van groenten
PT45M
Gebakken zeeduivelwang op een bedje van groenten
Een heerlijk gebakken zeeduivelwang op een bedje van groenten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken zeeduivelwang op een bedje van groenten te bereiden
Zet voor de saus 50 gram boter, in stukjes gesneden, in de koelkast
Snij het wit van de prei in julienne
(fijne reepjes als lucifer)
snij de wortel in julienne
Blancheer de wortel en selderij apart.
Bak de zeeduivelwang snel om en om in hete boter, haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Schenk de boter uit de pan en blus deze af met met de visbouillon.
Laat op hoog vuur inkoken tot een derde en monteer de saus met klontjes koude boter tot deze lichtgebonden is.
Roer er de fijngehakte peterselie door.
Roerbak intussen de prei, wortel en de selderij.
Serveer er stokbrood met boter bij.
UITSERVEREN:
Schep een bedje van groenten in het midden van de borden.
Leg daar de zeeduivelwang op.
Nappeer met de saus.
Snij het wit van de prei in julienne
(fijne reepjes als lucifer)
snij de wortel in julienne
Blancheer de wortel en selderij apart.
Bak de zeeduivelwang snel om en om in hete boter, haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Schenk de boter uit de pan en blus deze af met met de visbouillon.
Laat op hoog vuur inkoken tot een derde en monteer de saus met klontjes koude boter tot deze lichtgebonden is.
Roer er de fijngehakte peterselie door.
Roerbak intussen de prei, wortel en de selderij.
Serveer er stokbrood met boter bij.
UITSERVEREN:
Schep een bedje van groenten in het midden van de borden.
Leg daar de zeeduivelwang op.
Nappeer met de saus.