Recept
« Terug naar recepten
Gebonden champignon soep
PT20M
Gebonden champignon soep
Een heerlijk gebonden champignon soep recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
natasja schepens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
- > Dranken - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Onbekend
Bron:
eigen recept, Zomerhof College
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebonden champignon soep te bereiden
Snipper de uitjes.
Snijd de champignons in schijfjes.
Verwarm de olie in de soeppan en fruit hier in de uitjes.
Voeg daarna de champignons toe samen met een beetje bouillonpoeder hierdoor komt het vocht vrij van de champignons.
Water toevoegen en langzaam aan de kook brengen, deksel er op.
De roux: blonde roux
Scheutje olie in de steelpan verwarmen en nu een beetje bloem erop strooien en met de spatel roeren tot het een bal vormt, laat het deeg niet verkleuren.
Water er op doen, scheutje voor scheutje en blijven roeren later met een garde tot het geheel een dikke saus vormt. Op smaak maken met zout en peper.
Dit voeg je toe al roerend in je heldere soep.
Blijven roeren tot alle klontjes weg zijn op smaak brengen en af maken met peterselie.
Eet smakelijk!!
Snijd de champignons in schijfjes.
Verwarm de olie in de soeppan en fruit hier in de uitjes.
Voeg daarna de champignons toe samen met een beetje bouillonpoeder hierdoor komt het vocht vrij van de champignons.
Water toevoegen en langzaam aan de kook brengen, deksel er op.
De roux: blonde roux
Scheutje olie in de steelpan verwarmen en nu een beetje bloem erop strooien en met de spatel roeren tot het een bal vormt, laat het deeg niet verkleuren.
Water er op doen, scheutje voor scheutje en blijven roeren later met een garde tot het geheel een dikke saus vormt. Op smaak maken met zout en peper.
Dit voeg je toe al roerend in je heldere soep.
Blijven roeren tot alle klontjes weg zijn op smaak brengen en af maken met peterselie.
Eet smakelijk!!
lekkerbekske zegt:
Zou ik het vet van de uitgebakken spekjes kunnen gebruiken, om die roux te maken?