KookJij

Gebonden venkelsoep

Een heerlijk gebonden venkelsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebonden venkelsoep te bereiden

Maak de ui schoon, snij ze in repen en zet ze licht aan in de boter, zonder deze en de uien te laten verkleuren.
Voeg van het vuur af bloem er bij en maak een witte roux.
Voeg de kerrie toe, zet de pan weer op het vuur en roer alles door elkaar.
Giet beetje voor beetje de koude bouillon er bij en maak een mooie witte soep.
Zeef de uien er uit en maak de soep, goed roerende over de bodem, warm.
Maak de venkel schoon door de buitenste bladeren te verwijderen en snij in dunne reepjes.
Doe de gewassen en dun gesneden venkel in de soep en laat deze gaar worden.
Voeg vlak voor het opdienen, van het vuur af, de met soep voorgevormde room toe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Elvira

Elvira zegt:
@Peter: ik denk dat 'voorgewarmde' wordt bedoeld. Zodat er niet een scheut van die koude room in je soep gaat.
Peter van Gils

Peter van Gils zegt:
"voorgevormde room"??
bertal

bertal zegt:
Liske,
Ga ik zeker proberen,
fijn dat ze het heerlijk vonden, neem aan familie.
succes en fijne feestdagen.:);).
m.v.g. Bert Allers
liske

liske zegt:
Ik heb als proef voor de kerst voor 4 personen: 2 venkelknolletjes gebruikt en een stukje van een anijsblokje (voor in de melk) erbij gedaan, ze vonden het heerlijk!!
bertal

bertal zegt:
Hallo Trees:
Ik heb het recept toch aangepast en in plaats van 1/2 één hele venkelknol in de receptuur gezet.
Bedankt voor je reactie
m.v.g. Bert Allers
bertal

bertal zegt:
Succes ermee, ik hoor wel hoe hij smaakte:);)
Bij onze kookclub , geweldig.
Groetjes Bert Allers
Trees Verbeet

Trees Verbeet zegt:
Ik ga het proberen.