Recept
« Terug naar recepten
Gebraden Bresse-duivenborstjes en ( zie opm )
PT45M
Gebraden Bresse-duivenborstjes en ( zie opm )
Een heerlijk gebraden bresse-duivenborstjes en ( zie opm ) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
't KLauwes
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebraden Bresse-duivenborstjes en ( zie opm ) te bereiden
snijd de boutjes van de duiven en konfijt ze in ganzenvet. Zet de duivenlevertjes licht aan in wat boter. Pluk het vlees van de gare duivenboutjes en meng het met de klein gesneden duivenlever, de in blokjes gesneden ganzenlever en de zomertruffel, zout en peper tot een farce. Snijd de bladerdeegplak in 4 stukken van 10 x 10 cm. Verdeel de farce hierover, bestrijk de deegranden met eigeel en vouw ze goed dicht. Braad de met zout en peper bestrooide duivenborstjes op het karkas in wat boter aan en gaar ze gedurende 5 minuten in de oven van 200°C. laat ze daarna een poosje rusten en snijd dan de duivenborstjes van het karkas.
Bak de deegenvelopjes ongeveer 8 minutenaf op 190°C.
Kook de gevogeltefond met de klein gesneden salieblaadjes tot degewenste dikte in en monteer de saus met enkele klontjes ijskoude boter.
Kook of blancheer de groenten.
Spoel ze koud en warm ze weer op in wat boter.
Bak de deegenvelopjes ongeveer 8 minutenaf op 190°C.
Kook de gevogeltefond met de klein gesneden salieblaadjes tot degewenste dikte in en monteer de saus met enkele klontjes ijskoude boter.
Kook of blancheer de groenten.
Spoel ze koud en warm ze weer op in wat boter.