Recept
« Terug naar recepten
Gebraden eendenfilet met rozemarijn en mosterd
PT20M
Gebraden eendenfilet met rozemarijn en mosterd
Een heerlijk gebraden eendenfilet met rozemarijn en mosterd recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
recept.e-gezondheid.be
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebraden eendenfilet met rozemarijn en mosterd te bereiden
Verwarm de oven voor op 250°C (stand 9).
Snij de eendenfilet in de lengte in tweeën.
Besmeer elke helft met mosterd en stop er twee takjes rozemarijn in.
Leg beide helften op elkaar en bind ze samen met een koordje, zoals bij gebraad. Leg de eend op een schotel en stop hem 15 minuten in de oven. Draai het vlees na halve baktijd om en leg het op een dienblad. Giet het bakvet weg.
Verwijder het vet van de eend op het bord.
Snij de eendenfilet in de lengte in tweeën.
Besmeer elke helft met mosterd en stop er twee takjes rozemarijn in.
Leg beide helften op elkaar en bind ze samen met een koordje, zoals bij gebraad. Leg de eend op een schotel en stop hem 15 minuten in de oven. Draai het vlees na halve baktijd om en leg het op een dienblad. Giet het bakvet weg.
Verwijder het vet van de eend op het bord.