KookJij

Gebraden hertenrugmedaillon met een (zie opm)

Een heerlijk gebraden hertenrugmedaillon met een (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebraden hertenrugmedaillon met een (zie opm) te bereiden

Maak de cantharellen schoon en houd de mooiste exemplaren apart.
Bak deze in hete boter korte tijd.
Fruit de sjalotjes in boter glazig.
Voeg de rest van de cantharellen toe.
Bak alles even door op een hoog vuur en blus af af me de armagnac.
Voeg de fond en créme fraiche toe en kook het vocht in tot sausdikte.
Zeef de saus en breng hem op smaak met peper en zout.
Voeg de gebakken cantharellen toe aan de saus.
Bak de herterugmedaillons in hete olijfolie rondom bruin en laat het vlees in de op 100 graden C. voorverwarmde oven rosé worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Judith

Judith zegt:
Bertal: Dank voor je reactie! ik ga het uitproberen!
Bertal

Bertal zegt:
Dank voor je reactie! ik ga het uitproberen!
bertal

bertal zegt:
Judith:
Dit moet je net behandelen als een tournedos, persoonlijk doe ik het altijd 8 min.
veel succes :):)
m.v.g. Bert Allers
Judith

Judith zegt:
Klinkt erg lekker. Heb alleen een vraag: hoe lang moet je het vlees ongeveer in de oven laten, om het rosé te krijgen?
Groet Judith