Recept
« Terug naar recepten
Gebraden hertenrugmedaillon met een (zie opm)
PT45M
Gebraden hertenrugmedaillon met een (zie opm)
Een heerlijk gebraden hertenrugmedaillon met een (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebraden hertenrugmedaillon met een (zie opm) te bereiden
Maak de cantharellen schoon en houd de mooiste exemplaren apart.
Bak deze in hete boter korte tijd.
Fruit de sjalotjes in boter glazig.
Voeg de rest van de cantharellen toe.
Bak alles even door op een hoog vuur en blus af af me de armagnac.
Voeg de fond en créme fraiche toe en kook het vocht in tot sausdikte.
Zeef de saus en breng hem op smaak met peper en zout.
Voeg de gebakken cantharellen toe aan de saus.
Bak de herterugmedaillons in hete olijfolie rondom bruin en laat het vlees in de op 100 graden C. voorverwarmde oven rosé worden.
Bak deze in hete boter korte tijd.
Fruit de sjalotjes in boter glazig.
Voeg de rest van de cantharellen toe.
Bak alles even door op een hoog vuur en blus af af me de armagnac.
Voeg de fond en créme fraiche toe en kook het vocht in tot sausdikte.
Zeef de saus en breng hem op smaak met peper en zout.
Voeg de gebakken cantharellen toe aan de saus.
Bak de herterugmedaillons in hete olijfolie rondom bruin en laat het vlees in de op 100 graden C. voorverwarmde oven rosé worden.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertal zegt:
Dit moet je net behandelen als een tournedos, persoonlijk doe ik het altijd 8 min.
veel succes :):)
m.v.g. Bert Allers
Judith zegt: