KookJij

Gebraden Kip met Dragonsaus

Een heerlijk gebraden kip met dragonsaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 135 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Marcus Huibers (Volkskrant dd 20140403)
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebraden Kip met Dragonsaus te bereiden

1).Bestrijk de stukken kip in met olijfolie en kruid dan royaal met peper en zeezout.
(Je kunt ook 4 kippendijen nemen).
2).Doe alle stukken in een ruime ovenschaal en zet dat in de oven die op 175 graden Celsius is voorverwarmd. Laat dat 1 uur staan. Het vel moet boven liggen.
3).Ondertussen: Fruit de ui en knoflook aan in wat olie in een pan met dikke bodem tot de ui glazig is geworden.
4).Schenk er dan de sherry bij, de gevogeltefond en de slagroom. Roer goed door.
5).Doe de laurier er bij en breng aan de kook. Houd warm op een zeer laag vuurtje.
6).Neem de kip uit de oven, verwijder de overtollige hoeveelheid vrijgekomen kippenvet en schenk dan het roommengsel bij de kip. Zet de schaal met kip en roommengsel weer terug in de oven en laat die nog een halfuur daar staan op 175 graden Celsius.
7).Haal de ovenschaal uit de oven en haal de kip er uit en zet die apart warm weg.
8).Schenk het roommengsel in een pannetje (zonder de laurier blaadjes) en pureer glad met een staaf mixer.
9).Klop de eidooiers glad met de extra scheut room en meng dat met het room-fond-mensel. Roer het geheel door, de saus dikker wordt (hij mag persé niet meer koken).
10 Breng op smaak met citroensap en de gehakte dragon blaadjes en warm nog even door.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Serveer de kip met de dragonsaus er omheen en geef er aardappelpuree bij.
Als groente bv bloemkool of sperzieboontjes.
We drinken hierbij een houtgelagerde Chardonnay of een Riesling Kabinett cq Spätlese trocken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst