Recept
« Terug naar recepten
Gebraden kwartel met witlof en mosterdsaus
PT40M
Gebraden kwartel met witlof en mosterdsaus
Een heerlijk gebraden kwartel met witlof en mosterdsaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebraden kwartel met witlof en mosterdsaus te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Verwijder de bittere kern van de witlof en snijd de struikjes in de lengte in repen en snijd de repen diagonaal in ruiten.
Bestrooi de kwartels met zout en peper.
Verhit de boter in een braadpan en laat de kwartels rondom dichtschroeien en bruin kleuren.
Leg de kwartels op hun rug en braadt ze nog 10 min in de voorverwarmde oven.
Neem de kwartels zodra ze gaar zijn uit de oven en houd ze warm in aluminiumfolie.
Giet 2/3 van de braadboter uit de pan en roerbak de witlof mooi goudbruin in de achtergebleven boter en houd witlof apart.
Giet de madeira bij het braadvocht en laat de drank op een hoog vuur inkoken.
Voeg al roerende de mosterd en de kalfsfond toe en laat het opnieuw circa 1min. koken.
Roer de koksroom er door en laat het geheel zachtjes koken tot de saus de gewenste dikte heeft.
Breng op smaak met zout en peper.
Leg het witlof in het midden van de voorverwarmde borden leg hierop de kwartel en schep de saus er omheen.
Verwijder de bittere kern van de witlof en snijd de struikjes in de lengte in repen en snijd de repen diagonaal in ruiten.
Bestrooi de kwartels met zout en peper.
Verhit de boter in een braadpan en laat de kwartels rondom dichtschroeien en bruin kleuren.
Leg de kwartels op hun rug en braadt ze nog 10 min in de voorverwarmde oven.
Neem de kwartels zodra ze gaar zijn uit de oven en houd ze warm in aluminiumfolie.
Giet 2/3 van de braadboter uit de pan en roerbak de witlof mooi goudbruin in de achtergebleven boter en houd witlof apart.
Giet de madeira bij het braadvocht en laat de drank op een hoog vuur inkoken.
Voeg al roerende de mosterd en de kalfsfond toe en laat het opnieuw circa 1min. koken.
Roer de koksroom er door en laat het geheel zachtjes koken tot de saus de gewenste dikte heeft.
Breng op smaak met zout en peper.
Leg het witlof in het midden van de voorverwarmde borden leg hierop de kwartel en schep de saus er omheen.
bertal zegt:
Bedankt voor de leuke reactie, fijne feestdagen voorspoedig 2011:);)
m.v.g. Bert Allers