KookJij

Gebraden kwartel met zuurkool, witte druiven en mosterdsaus

Een heerlijk gebraden kwartel met zuurkool, witte druiven en mosterdsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebraden kwartel met zuurkool, witte druiven en mosterdsaus te bereiden

De kwarteltjes aan binnen-en buitenzijde met zout inwrijven.
Vermeng de boter met de amandelen, peper, munt en basilicume vul hiermee de kwartels.
Steek in elke kwartel nog 1 jeneverbes en maak buikholte met houten prikker dicht.
Verhit olie en braad hierin de kwartels rondom mooi bruin.
Haal kwartels uit de pan, bewaar braadvocht en laat kwartels afkoelen.
Omwikkel elke kwartel met 2 plakjes ontbijtspek en zet deze eveneens met cocktailprikkers vast.
Plaats ze 15 min. voor het uitserveren in voorverwarmde oven van 200 graden C.
Verhit het ganzenvet in een pan en bak hierin de met kruidnagels bestoken sjalotjes gedurende korte tijd.
Voeg zuurkool, de in kleine stukjes gesneden ananas, laurierblad en witte wijn toe en breng aan de kook.
Laat op klein vuur, met deksel op pan, net zolang stoven tot al het vocht verdampt is.
(pas op voor aanbranden)
Giet Madeira bij het braadvocht van de kwartels en laat op hoog vuur inkoken.
Voeg al roerende de mosterd en kalfsfond toe en laat nog 1 min. koken.
Roer er nu de room door en breng mengsel aan de kook en laat zachtjes koken tot gewenste dikte bereikt is.
Verwarm de muskaatdruiven.
UITSERVEREN:
Verdeel de zuurkool over voorverwarmde borden en leg hierop de kwartel.
Leg er enkele muskaatdruiven, rozetje puree en mosterdsaus naast en serveer uit.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Hallo rosita,
Ëén goed idee die Gevulde kwartel. Zal het zeker proberen, succes.
m.v.g. Bert:);)
rosita

rosita zegt:
Heerlijke kwartels. Ik combineer dit recept met gevulde kwartels met champignons en ganzenleverpate. Alleen ben ik tegen ganzenlever en gebruik ik wildpate. Ook erg lekker;)
bertal

bertal zegt:
cyriellaudy,
Succes ermee, en fijne feestdagen:);)m.v.g. Bert Allers
cyriellaudy

cyriellaudy zegt:
Ben nu op de 2e kerstdag bezig met het voorbereiden van dit recept. Het ziet er veelbelovend uit. Ik zal morgen laten weten hoe het resultaat is en wat de reacties van de eters zijn.