Recept
« Terug naar recepten
Gebraden kwartel met zuurkool, witte druiven en mosterdsaus
PT40M
Gebraden kwartel met zuurkool, witte druiven en mosterdsaus
Een heerlijk gebraden kwartel met zuurkool, witte druiven en mosterdsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebraden kwartel met zuurkool, witte druiven en mosterdsaus te bereiden
De kwarteltjes aan binnen-en buitenzijde met zout inwrijven.
Vermeng de boter met de amandelen, peper, munt en basilicume vul hiermee de kwartels.
Steek in elke kwartel nog 1 jeneverbes en maak buikholte met houten prikker dicht.
Verhit olie en braad hierin de kwartels rondom mooi bruin.
Haal kwartels uit de pan, bewaar braadvocht en laat kwartels afkoelen.
Omwikkel elke kwartel met 2 plakjes ontbijtspek en zet deze eveneens met cocktailprikkers vast.
Plaats ze 15 min. voor het uitserveren in voorverwarmde oven van 200 graden C.
Verhit het ganzenvet in een pan en bak hierin de met kruidnagels bestoken sjalotjes gedurende korte tijd.
Voeg zuurkool, de in kleine stukjes gesneden ananas, laurierblad en witte wijn toe en breng aan de kook.
Laat op klein vuur, met deksel op pan, net zolang stoven tot al het vocht verdampt is.
(pas op voor aanbranden)
Giet Madeira bij het braadvocht van de kwartels en laat op hoog vuur inkoken.
Voeg al roerende de mosterd en kalfsfond toe en laat nog 1 min. koken.
Roer er nu de room door en breng mengsel aan de kook en laat zachtjes koken tot gewenste dikte bereikt is.
Verwarm de muskaatdruiven.
UITSERVEREN:
Verdeel de zuurkool over voorverwarmde borden en leg hierop de kwartel.
Leg er enkele muskaatdruiven, rozetje puree en mosterdsaus naast en serveer uit.
Vermeng de boter met de amandelen, peper, munt en basilicume vul hiermee de kwartels.
Steek in elke kwartel nog 1 jeneverbes en maak buikholte met houten prikker dicht.
Verhit olie en braad hierin de kwartels rondom mooi bruin.
Haal kwartels uit de pan, bewaar braadvocht en laat kwartels afkoelen.
Omwikkel elke kwartel met 2 plakjes ontbijtspek en zet deze eveneens met cocktailprikkers vast.
Plaats ze 15 min. voor het uitserveren in voorverwarmde oven van 200 graden C.
Verhit het ganzenvet in een pan en bak hierin de met kruidnagels bestoken sjalotjes gedurende korte tijd.
Voeg zuurkool, de in kleine stukjes gesneden ananas, laurierblad en witte wijn toe en breng aan de kook.
Laat op klein vuur, met deksel op pan, net zolang stoven tot al het vocht verdampt is.
(pas op voor aanbranden)
Giet Madeira bij het braadvocht van de kwartels en laat op hoog vuur inkoken.
Voeg al roerende de mosterd en kalfsfond toe en laat nog 1 min. koken.
Roer er nu de room door en breng mengsel aan de kook en laat zachtjes koken tot gewenste dikte bereikt is.
Verwarm de muskaatdruiven.
UITSERVEREN:
Verdeel de zuurkool over voorverwarmde borden en leg hierop de kwartel.
Leg er enkele muskaatdruiven, rozetje puree en mosterdsaus naast en serveer uit.
bertal zegt:
Ëén goed idee die Gevulde kwartel. Zal het zeker proberen, succes.
m.v.g. Bert:);)