Recept
« Terug naar recepten
Gebraden kwartels met rijke ossenstaartjus.
PT60M
Gebraden kwartels met rijke ossenstaartjus.
Een heerlijk gebraden kwartels met rijke ossenstaartjus. recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebraden kwartels met rijke ossenstaartjus. te bereiden
Ossenstaartjus
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Breng de kalfsfond met de rode wijn en bouquet aan de kook en doe de ossenstaart erbij.
Dek de pan af en laat het vlees ca. vier uur gaar sudderen.+
Schep de ossenstaart eruit, haal het vlees los, verwijder ongerechtigheden en snijd het vlees in stukjes.
Zeef de saus, breng aan de kook en reduceer tot de gewenste dikte. Doe het vlees terug in de saus en breng op smaak met armagnac.
Kwartels
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Verhit de boter in een bakpan en bak de kwartels rondom bruin, zet de pan in de oven en gaar ze, onder regelmatig bedruipen, in circa 15 minuten gaar.
(hiervoor kunnen we ook de ovenschaal gebruiken)
Knolselderijrolletjes
Snijd de knolselderij in dunne reepjes stoof ze gaar in de helft van de boter en rol ze in een plakje spek. (2 reepjes knolselderij per plakje spek)
Bak de rolletjes in de rest van de boter tot het spek krokant en uitgebakken is.
Chinese koolpakketjes
Blancheer de koolbladeren, dep ze droog en spreid ze, twee aan twee elkaar overlappend, op een ingevette bakplaat.
Verwijder steeltjes en lamellen van de portobello’s en snijd de hoeden in blokjes.
Smoor sjalotjes, kerriepoeder, knoflook en portobello’s gaar in boter.
Voeg 3 eetlepels van de jus en de gehakte peterselie toe. Verdeel de aldus ontstane vulling over de koolbladeren en vouw ze dicht (naadje onder).
Bestrijk ze met gesmolten boter.
Verwarm alles in de oven, snijd de pootjes van de kwartels en de borst in tranches.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Breng de kalfsfond met de rode wijn en bouquet aan de kook en doe de ossenstaart erbij.
Dek de pan af en laat het vlees ca. vier uur gaar sudderen.+
Schep de ossenstaart eruit, haal het vlees los, verwijder ongerechtigheden en snijd het vlees in stukjes.
Zeef de saus, breng aan de kook en reduceer tot de gewenste dikte. Doe het vlees terug in de saus en breng op smaak met armagnac.
Kwartels
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Verhit de boter in een bakpan en bak de kwartels rondom bruin, zet de pan in de oven en gaar ze, onder regelmatig bedruipen, in circa 15 minuten gaar.
(hiervoor kunnen we ook de ovenschaal gebruiken)
Knolselderijrolletjes
Snijd de knolselderij in dunne reepjes stoof ze gaar in de helft van de boter en rol ze in een plakje spek. (2 reepjes knolselderij per plakje spek)
Bak de rolletjes in de rest van de boter tot het spek krokant en uitgebakken is.
Chinese koolpakketjes
Blancheer de koolbladeren, dep ze droog en spreid ze, twee aan twee elkaar overlappend, op een ingevette bakplaat.
Verwijder steeltjes en lamellen van de portobello’s en snijd de hoeden in blokjes.
Smoor sjalotjes, kerriepoeder, knoflook en portobello’s gaar in boter.
Voeg 3 eetlepels van de jus en de gehakte peterselie toe. Verdeel de aldus ontstane vulling over de koolbladeren en vouw ze dicht (naadje onder).
Bestrijk ze met gesmolten boter.
Verwarm alles in de oven, snijd de pootjes van de kwartels en de borst in tranches.
hns zegt:
Hans