Recept
« Terug naar recepten
Gebraiseerde Fazant met Vijgen
PT80M
Gebraiseerde Fazant met Vijgen
Een heerlijk gebraiseerde fazant met vijgen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
stef lauryssen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebraiseerde Fazant met Vijgen te bereiden
Op de vooravond van de bereiding, de porto in een grote kom doen, samen met de kruidnagels en de muskaatnoot en hierin de gedroogde vijgen de hele nacht laten trekken.
Smelt een beetje boter in de pan en laat de met peper en zout gekruide fazant aan alle kanten goudgeel kleuren. Voeg de whisky toe. (eventueel laten flamberen). Voeg de hele knoflookteentjes toe, samen met de in 2 gesneden uien en het kruidentuiltje. Laat de fazant onder een deksel op een zacht vuurtje gaarstoven. (+/- 40 min).
Breng ondertussen de geweekte vijgen aan de kook in de porto, en laat deze op een zacht vuurtje voor de helft inkoken, tot deze lichtjes stroopachtig begint te worden. Snij de verse, geschilde vijgen in 4 en wentel deze even door de portostroop.
Haal de fazant uit de pan, leg deze even op een schotel opzij en deglaceer de braadjus met de rest van de ingekookte porto. Breng deze saus op de gewenste dikte, breng op smaak met peper en zout en druk de saus door een zeef. Schik de al dan niet gesneden fazant op een schotel samen met de geweekte en verse vijgen.
Serveren met gebakken witloof en Gegratineerde Dauphinoise Aardappelen.
Smelt een beetje boter in de pan en laat de met peper en zout gekruide fazant aan alle kanten goudgeel kleuren. Voeg de whisky toe. (eventueel laten flamberen). Voeg de hele knoflookteentjes toe, samen met de in 2 gesneden uien en het kruidentuiltje. Laat de fazant onder een deksel op een zacht vuurtje gaarstoven. (+/- 40 min).
Breng ondertussen de geweekte vijgen aan de kook in de porto, en laat deze op een zacht vuurtje voor de helft inkoken, tot deze lichtjes stroopachtig begint te worden. Snij de verse, geschilde vijgen in 4 en wentel deze even door de portostroop.
Haal de fazant uit de pan, leg deze even op een schotel opzij en deglaceer de braadjus met de rest van de ingekookte porto. Breng deze saus op de gewenste dikte, breng op smaak met peper en zout en druk de saus door een zeef. Schik de al dan niet gesneden fazant op een schotel samen met de geweekte en verse vijgen.
Serveren met gebakken witloof en Gegratineerde Dauphinoise Aardappelen.