Recept
« Terug naar recepten
Gedroogde pruimen in rode wijn met gemberijs
PT80M
Gedroogde pruimen in rode wijn met gemberijs
Een heerlijk gedroogde pruimen in rode wijn met gemberijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gedroogde pruimen in rode wijn met gemberijs te bereiden
ijs:
Klop eidooiers met heelei en suiker schuimig.Snij gember in kleine blokjes en roer met de siroop door de eimassa.Klop de slagroom lobbig,spatel door het eimengsel en draai tot ijs.
Saus: Breng in een pan wijn,port.het opengesneden vanillestokje,kruidnagel,kaneel en kardemom aan de kook.Draai het vuur laag en laat tegen de kook aan 40 minuten trekken.Voeg de laatste 10 minuten de schoongemaakte en in reepjes gesneden schil van de sinaasappel,er mag geen wit aanzitten en het sinaasappelsap toe en laat ongeveer 10 minuten meekoken.Passeer door een fijne zeef in een pan,voeg de pruimendanten toe en pocheer nog 10 minuten.haal de pruimen eruit en bind de saus lichtjes met in wat pocheervocht aangemaakte arrownoot(bindmiddel).Voeg de pruimen weer toe en laat afkoelen.Schep op gekoelde borden een bolletje ijs,leg daaromheen wat pruimen en giet er wat saus over.
Klop eidooiers met heelei en suiker schuimig.Snij gember in kleine blokjes en roer met de siroop door de eimassa.Klop de slagroom lobbig,spatel door het eimengsel en draai tot ijs.
Saus: Breng in een pan wijn,port.het opengesneden vanillestokje,kruidnagel,kaneel en kardemom aan de kook.Draai het vuur laag en laat tegen de kook aan 40 minuten trekken.Voeg de laatste 10 minuten de schoongemaakte en in reepjes gesneden schil van de sinaasappel,er mag geen wit aanzitten en het sinaasappelsap toe en laat ongeveer 10 minuten meekoken.Passeer door een fijne zeef in een pan,voeg de pruimendanten toe en pocheer nog 10 minuten.haal de pruimen eruit en bind de saus lichtjes met in wat pocheervocht aangemaakte arrownoot(bindmiddel).Voeg de pruimen weer toe en laat afkoelen.Schep op gekoelde borden een bolletje ijs,leg daaromheen wat pruimen en giet er wat saus over.