Recept
« Terug naar recepten
Gefrituurde bataat
PT30M
Gefrituurde bataat
Een heerlijk gefrituurde bataat recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Odin recepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gefrituurde bataat te bereiden
Schil de bataat en snijd de knol in plakjes en eventueel in reepjes van ongeveer 3 mm dun.
Verhit de olie en frituur de bataatplakjes of reepjes aan alle kanten goudoranje in ongeveer vijf minuten.
Serveer naar wens met een beetje (kruiden)zout erover gestrooid en een frisse salade ernaast.
U kunt er natuurlijk ook aardappelfrietjes achteraan bakken en zo een kleurig frietmengsel opdienen.
Verhit de olie en frituur de bataatplakjes of reepjes aan alle kanten goudoranje in ongeveer vijf minuten.
Serveer naar wens met een beetje (kruiden)zout erover gestrooid en een frisse salade ernaast.
U kunt er natuurlijk ook aardappelfrietjes achteraan bakken en zo een kleurig frietmengsel opdienen.