Recept
« Terug naar recepten
Gefrituurde ( banaan ) sjalotjes met een bonus !
PT13M
Gefrituurde ( banaan ) sjalotjes met een bonus !
Gefrituurde uitjes gebruiken we hier in huize geregeld om Oosterse gerechten een finishing touch te geven. En en
écht het is slechts 13 minuutjes werk en dan heb je heerlijke zelf gemaakte krokante uitjes, die ook nog een veel lekkerder zijn dan de kant en klaar gekochte.
En die bonus?
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
13 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gefrituurde ( banaan ) sjalotjes met een bonus ! te bereiden
- Pel de sjalotten en snij ze in dunne ringen
- Verwarm de olie op middelhoog vuur.
- Voeg de sjalotten met een snufje zout aan de warme olie toe.
- Laat 10 minuten bakken.
- Leg 3 à 4 lagen keukenpapier op elkaar.
- Schep de uitjes uit de pan en leg ze op keukenpapier om krokant te laten drogen.
- EN NU DIE BONUS.
- Laat de olie geheel afkoelen.
- Leg een stukje keukenpapier in een trechter.
- Zet de trechter in de hals van een flesje of potje.
- Giet er de olie in om te zeven.
- Voilá !! Win win.
- Die sjalottenolie is een regelrechte smaakmaker, die je kunt gebruiken om te wokken, kip in te bakken of door salades.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Ze zijn zó lekker, dat ik kant en klare uitjes niet gauw meer kopen zal. Echt en slechts 3 minuutjes snijwerk en 10 minuutjes bakken.....