Recept
« Terug naar recepten
Gefrituurde champignons met rode wijn- knoflooksau
PT40M
Gefrituurde champignons met rode wijn- knoflooksau
Een heerlijk gefrituurde champignons met rode wijn- knoflooksau recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gefrituurde champignons met rode wijn- knoflooksau te bereiden
Maak eerst de saus door de boter te laten uitbruisen (laat de boter niet kleuren). Smoor hierin zachtjes de fijngesneden sjalotjes en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de rode wijn en de schenkjus toe, kook het geheel tot de helft in en houdt het warm tot gebruik.
De champignons schoon borstelen (niet wassen), kruiden met peper en zout en door de bloem wentelen.
Haal de champignons vervolgens door het losgeklopte ei en rol ze in de fijngemaakte cornflakes, zodanig dat ze aan alle kanten zijn bedekt. Frituur de champignons goudbruin en krokant in hete olie op 180 - 190C (niet allemaal tegelijk) en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Schep de champignons daarna op bordjes en serveer de saus apart in kleine bakjes.
De champignons schoon borstelen (niet wassen), kruiden met peper en zout en door de bloem wentelen.
Haal de champignons vervolgens door het losgeklopte ei en rol ze in de fijngemaakte cornflakes, zodanig dat ze aan alle kanten zijn bedekt. Frituur de champignons goudbruin en krokant in hete olie op 180 - 190C (niet allemaal tegelijk) en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Schep de champignons daarna op bordjes en serveer de saus apart in kleine bakjes.
michelle zegt: