KookJij

Gefrituurde champignons met rode wijn- knoflooksau

Een heerlijk gefrituurde champignons met rode wijn- knoflooksau recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: spar
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gefrituurde champignons met rode wijn- knoflooksau te bereiden

Maak eerst de saus door de boter te laten uitbruisen (laat de boter niet kleuren). Smoor hierin zachtjes de fijngesneden sjalotjes en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de rode wijn en de schenkjus toe, kook het geheel tot de helft in en houdt het warm tot gebruik.
De champignons schoon borstelen (niet wassen), kruiden met peper en zout en door de bloem wentelen.
Haal de champignons vervolgens door het losgeklopte ei en rol ze in de fijngemaakte cornflakes, zodanig dat ze aan alle kanten zijn bedekt. Frituur de champignons goudbruin en krokant in hete olie op 180 - 190C (niet allemaal tegelijk) en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Schep de champignons daarna op bordjes en serveer de saus apart in kleine bakjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

michelle

michelle zegt:
kei lekker !:p
martin60

martin60 zegt:
lijkt me lekker ga het zeker gebruiken
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Bedankt voor de leuke reactie, jullie hebben trouwens een hele mooie hond. Groetjes Marijke
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Marijke,ziet er zeer lekker uit.Ideaal voor hapje.Groetjes,Derbyke & Hilde;)