Recept
« Terug naar recepten
Gefrituurde gamba met basilicumvinaigrette
PT40M
Gefrituurde gamba met basilicumvinaigrette
Een heerlijk gefrituurde gamba met basilicumvinaigrette recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
zesta.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gefrituurde gamba met basilicumvinaigrette te bereiden
Voor de gamba's: Kruid de gamba’s met olijfolie, peper en zout. Haal ze door de bloem, het eiwit en het paneermeel. Frituur, vlak voor het serveren, de gamba’s goudbruin op 180°C.
Voor de basilicumvinaigrette: Blend eierdooier, eieren, mosterd en xeresazijn. Werk vervolgens op met de druivenpitolie. Voeg halverwege het basilicum toe en mix volop. Werk af met de rest van de olie. Afkruiden met peper en zout, koel bewaren.
Afwerking: Werk af met groene frisse kruiden en enkele schijfjes tomaat, gekruid met peper en zout.