Recept
« Terug naar recepten
Gefrituurde kipcarbonades met gestoofde pittige pe
PT25M
Gefrituurde kipcarbonades met gestoofde pittige pe
Een heerlijk gefrituurde kipcarbonades met gestoofde pittige pe recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Ramon Beuk
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gefrituurde kipcarbonades met gestoofde pittige pe te bereiden
Verhit een pan met ruim lie. Breng de kip op smaak met peper en zout en haal het door de bloem. Frituur de kip op halfhoog vuur in ongeveer 8 minuten mooi bruin en krokant. Snipper de ui en bak hem samen met de in stukken gesneden perziken en fijngehakte peper en knoflook in een beetje olie aan. Blus af met de witte wijn en het perzikvocht en voeg vervolgens de kip toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en plaats een deksel op de pan. Laat 10 minuten rustig stoven. Doe de munt erbij. Plaats de kipcarbonade met flink wat perziken midden op een diep bord.