KookJij

Gefrituurde of gebakken camenbert met blauwe bessen

Een heerlijk gefrituurde of gebakken camenbert met blauwe bessen recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Hongarije
Keuken: Balkan
Bron: Hongaarse recepten in verschillende menukaarten.
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gefrituurde of gebakken camenbert met blauwe bessen te bereiden

Klop het eiwit en dooier tot een mengsel.
Smeer de camenbert in met het eimengsel.
Meng het paneermeel met een weinig zout, peper en paprikapoeder.
Wentel de camenbert door het paneermengsel en herhaal dit een drietal keer.
Frituur de camenbert even in hete frituurolie of bak droog in de pan.
De camenbert mag niet gebarsten zijn bij het opdienen.
Dien op een blaadje sla met een sneetje tomaat en in een afzonderlijk schaaltje blauwe bessen confituur of tartaarsaus.

Mijn kookverhaal (Alfons Van de Mieroop)

Is in Hongarije een normaal voorkomende warm voorgerecht onder de naam "Rantott sajt of rantott camenbert". In Hongarije bakt men de kaas in olie of men frituurt het. Men voegt er steeds tartaarsaus bij. In Duitsland vooral in Beieren geeft men er Preiselbeeren bij.
Men gebruikt ook ander kazen o.a sneden Trappist kaas. Ook de wat hardere geitenkaas geeft zeer goede resultaten.
Men kan ipv paneermeel ook een pasta van paneermeel, aardappelbloem en ei gebruiken. Dan is de korst dikker en dan noemt het gerecht " borszaka."
Men kan de kaas ook bakken in een warme lucht oven.
Het lijkt wat op het recept van Monique Ottenbros.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst