Als de oogst van de witlof weer goed was gelukt van mijn vader.Dan kregen we deze heerlijk witlof voorgeschoteld met de franse frietjes of aardappelpuree.
Vader was een goede kok !
Recept
« Terug naar recepten
Gefrituurde Witlof
PT30M
Gefrituurde Witlof
Een heerlijk gefrituurde witlof recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
mia Elsjan
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigentijds !
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gefrituurde Witlof te bereiden
Witlof wassen, buitenste lelijke blaadjes verwijderen
en kernen royaal uit de struikjes verwijderen .
Schapekaas en boter met een vork vermengen,
in het uitgeholde gedeelte stoppen en de struikjes
met citroensap besprenkelen.
Witlof eerst door losgeklopt ei halen , dan door de bloem en slot door een mengsel van paneermeel en Parmezaanse kaas . De panade goed aandrukken en
de stronkjes in de koelkast laten opstijven tot de
frituurolie heet is .
Olie tot 170*C verhitten en witlof in 8 min.licht bruin en gaar bakken.Op keukenpapier laten uitlekken en heet opdienen.
en kernen royaal uit de struikjes verwijderen .
Schapekaas en boter met een vork vermengen,
in het uitgeholde gedeelte stoppen en de struikjes
met citroensap besprenkelen.
Witlof eerst door losgeklopt ei halen , dan door de bloem en slot door een mengsel van paneermeel en Parmezaanse kaas . De panade goed aandrukken en
de stronkjes in de koelkast laten opstijven tot de
frituurolie heet is .
Olie tot 170*C verhitten en witlof in 8 min.licht bruin en gaar bakken.Op keukenpapier laten uitlekken en heet opdienen.
mia7 zegt: