Recept
« Terug naar recepten
Gefrituurde yams
PT30M
Gefrituurde yams
Een heerlijk gefrituurde yams recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Esther's homepage
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gefrituurde yams te bereiden
Snijd de yams in stukjes of dunne plakjes en leg deze minstens 5 minuten in water met zout.
Verhit een ruime hoeveelheid olie.
Dep de stukjes yam droog met keukenpapier en frituur ze in de hete olie.
Laat de stukjes yam op keukenpapier uitlekken en dien ze heet op.
Opmerking
Gefrituurde yams worden meestal met een saus van ui met spinazie of aubergines gegeten: spinaziesaus, groene saus, groentesaus of auberginepasta.
Wie een nog pittigere smaak op prijs stelt, kan bovendien pepersaus als dipsaus op tafel zetten.
Variatie
Gebruik eens cocoyams of zoete aardappelen in plaats van yams.
Verhit een ruime hoeveelheid olie.
Dep de stukjes yam droog met keukenpapier en frituur ze in de hete olie.
Laat de stukjes yam op keukenpapier uitlekken en dien ze heet op.
Opmerking
Gefrituurde yams worden meestal met een saus van ui met spinazie of aubergines gegeten: spinaziesaus, groene saus, groentesaus of auberginepasta.
Wie een nog pittigere smaak op prijs stelt, kan bovendien pepersaus als dipsaus op tafel zetten.
Variatie
Gebruik eens cocoyams of zoete aardappelen in plaats van yams.