Recept
« Terug naar recepten
Indonesische kip in pindasaus
PT30M
Indonesische kip in pindasaus
Dit gerecht is om je vingers bij op te eten. De pindasaus maak je zelf en is
licht-pittig. Dat maakt dit gerecht, geïnspireerd op de Indonesische keuken,
een topper!
Het is een super makkelijk recept. Ik heb er zelf nog enkele ingrediënten
aan toegevoegd om een beetje een extra Indonesische touch te geven,
maar als je het simpel wilt houden kun je ze natuurlijk ook weglaten.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
www.ruig.nl/ gedeeltelijk aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indonesische kip in pindasaus te bereiden
- Bestrooi de kipfilet met peper en zout. Verhit de olie en bak de kip bruin en gaar. Voeg na 5 minuten de gesnipperde ui en de repen paprika toe. Gaar het geheel in nog ongeveer 10 minuten.
- Voeg de pindakaas, chilisaus en sambal toe. Roer er geleidelijk het water doorheen tot er een saus ontstaat. (Optioneel: knoflook, kentjoer, palmsuiker, ketjap, limoensap en vissaus erbij). Laat het geheel nog zo'n 5 minuten zachtjes pruttelen om de saus wat te laten indikken.
- Garneer het geheel met de koriander en gehakte pinda's. Serveer het gerecht bijvoorbeeld met rijst en een salade.