Recept
« Terug naar recepten
Geglaceerde koffietaart
PT60M
Geglaceerde koffietaart
Een heerlijk geglaceerde koffietaart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
taartenboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geglaceerde koffietaart te bereiden
Bodem:
Klop de eieren met de suiker en een snufje zout met de mixer tot u er mee kunt schrijven(de restjes die van de gardes afvallen blijven op het beslag liggen).zeef vervolgens de cacao,1 theelepel gemalen koffie,de bloem en de vanillesuiker boven de eiermassa en schep alles er met een houten lepel voorzichtig doorheen.Beboter en bestuif een springvorm met een diameter van 20 centimeter,doe hier het mengsel in en plaats de springvorm ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden.Controleer of de bodem gaar is,door met een satéprikker in het midden van de bodem te prikken;als deze droog blijft is de bodem klaar en kan hij uit de oven gehaald worden.Stort de bodem op een taartrooster om af te koelen.
Vulling:
Meng 1 eetlepel koffielikeur en 1 theelepel gemalen koffie door de mascarpone.Snijd de afgekoelde taartbodem horizontaal door de helft en bestrijk hem met de vulling,plaats de helften weer op elkaar en zet de taart 4 uur in de koelkast.
Glazuur:
Laat de klein gesneden chocolade au bain marie smelten en meng er de room,1 eetlepel gemalen koffie en 1 eetlepel koffielikeur doorheen.Bedek de gehele taart met het glazuur en laat het glazuur vervolgens drogen.Bestrooi de taart met cacao,garneer met de chocolade koffieboontjes en dien de taart op.
Klop de eieren met de suiker en een snufje zout met de mixer tot u er mee kunt schrijven(de restjes die van de gardes afvallen blijven op het beslag liggen).zeef vervolgens de cacao,1 theelepel gemalen koffie,de bloem en de vanillesuiker boven de eiermassa en schep alles er met een houten lepel voorzichtig doorheen.Beboter en bestuif een springvorm met een diameter van 20 centimeter,doe hier het mengsel in en plaats de springvorm ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden.Controleer of de bodem gaar is,door met een satéprikker in het midden van de bodem te prikken;als deze droog blijft is de bodem klaar en kan hij uit de oven gehaald worden.Stort de bodem op een taartrooster om af te koelen.
Vulling:
Meng 1 eetlepel koffielikeur en 1 theelepel gemalen koffie door de mascarpone.Snijd de afgekoelde taartbodem horizontaal door de helft en bestrijk hem met de vulling,plaats de helften weer op elkaar en zet de taart 4 uur in de koelkast.
Glazuur:
Laat de klein gesneden chocolade au bain marie smelten en meng er de room,1 eetlepel gemalen koffie en 1 eetlepel koffielikeur doorheen.Bedek de gehele taart met het glazuur en laat het glazuur vervolgens drogen.Bestrooi de taart met cacao,garneer met de chocolade koffieboontjes en dien de taart op.
maartje zegt: