Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde Chinese kool
PT30M
Gegratineerde Chinese kool
Een heerlijk gegratineerde chinese kool recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annette Sieger
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4/6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boek: Bijzondere oude en nieuwe groenten in tuin en keuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde Chinese kool te bereiden
Was de kool en maak ze droog en snij ze van de punt af in reepjes van ongeveer 1 cm zo veel u nodig heeft. Stoof de kool vervolgens maximaal 7 min in de boullion met de kerrie en iets zout, beet gaar. Laat ze uitlekken in een vergiet. Een vuurvaste schaal invetten en vervolgens de uitgelekte kool hier in doen. Bestrooien met de geraspte Leidse kaas en 10 min onder een hete grill plaatsen of bovenin een hete oven. Een heerlijk en eenvoudig gerecht samen met gestoofde runder lapjes en bloemige aardappelen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
whhendriks zegt:
Grt.Wim Hendriks